Stephen Curry

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

images (2)

Πριν από τρία περίπου χρόνια, ξεκίνησα να αθλούμαι παίζοντας μπάσκετ. Ξεκίνησα με την ώθηση των γονιών μου και αποδείχτηκε πως ήταν κάτι που,τελικά, μου άρεσε πολύ! Τώρα εδώ και τρία χρόνια, παίζω μπάσκετ σε μια ομάδα στη Γλυφάδα, που ονομάζεται Ευρυάλη. Έχω φτάσει σ’ ένα αρκετά καλό επίπεδο, στο οποίο, το τμήμα που είμαι, κατεβαίνει σε αγώνες.

Όπως όλοι οι φίλοι μου στο τμήμα μας (του μπάσκετ), έτσι κι εγώ έχω έναν αγαπημένο μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ, στην Αμερική. Αυτός είναι ο Stephen Curry. Είναι ένας πολύ καλός παίχτης στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα βρίσκεται δεύτερος στον πίνακα καλύτερων παιχτών. Ο Stephen Curry ή Steph Curry, είναι πάρα πολύ καλός στο σουτ του και ειδικά στα τρίποντα. Αυτό είναι από τα πράγματα που θαυμάζω σε αυτόν. Η τεχνική του σουτ του είναι εξαιρετική κι έχει φτάσει, μέσα στα χρόνια που παίζει μπάσκετ, να εξελίξει τόσο πολύ το σουτ του,ώστε να βρίσκεται σε επίπεδο όλες οι ρίψεις που κάνει να είναι εύστοχες! Η προπόνησή του καθημερινά φτάνει στα 500 σουτ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θαυμάζω είναι οι τρίπλες –handles. Τα handles είναι ένα χαρακτηριστικό, το οποίο το έχει κάθε παίχτης, αλλά τα handles του Steph είναι ξεχωριστά για μένα. Επιπλέον τα handles είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει και για την εξέλιξη του δικού μου τρόπου παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τα εξασκώ σχεδόν καθημερινά.

Ο Stephen Curry, εκτός από πολύ καλός παίχτης, είναι και το είδωλό μου στο μπάσκετ. Μπορώ να παραδεχτώ ότι είμαι αρκετά τυχερός, διότι η θεία μου στην Αμερική έχει έναν γνωστό, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ομάδας του Steph (Golden State Warriors). Αυτός λοιπόν, ο γνωστός της θείας μου, μού έστειλε τα παπούτσια του Steph υπογεγραμμένα! Αυτό το γεγονός με χαροποίησε ιδιαίτερα και μου έδωσε μεγαλύτερη ώθηση να παίζω μπάσκετ!

Γενικότερα, το μπάσκετ και ο Stephen Curry, είναι ένα σημαντικό μέρος των hobby μου και των ενδιαφερόντων μου ,με βάση τα οποία εξελίσσομαι συνεχώς.

Μάνος Σουρής, (Γ΄4)

Σχολιάστε

Top