Πώς ξεκίνησα το Μπάσκετ και γιατί…

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

αρχείο λήψης

Πριν από κάποια χρόνια ξεκίνησα να μπαίνω στον γνωστό κόσμο του μπάσκετ. Τότε έπαιζε ένας πολύ καλός μου φίλος σ’ αυτό το άθλημα και με είχε ρωτήσει αν ήθελα να παίξω κι εγώ στην ίδια ομάδα. Βέβαια, πήγα με πολύ μεγάλη χαρά! Αρχικά μου φάνηκε πολύ περίεργο, γιατί ούτε καν μπορούσα να φτάσω τη μπάλα στο καλάθι, αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος, γινόμουν όλο και καλύτερος κι ακόμη πιο δυνατός… Σιγά σιγά άρχιζα να βάζω κάποια καλάθια. Μεγαλώνοντας, άρχιζα να παίζω και μικρά τουρνουά με άλλες ομάδες.

Όσο πέρναγε ο καιρός, η συμμετοχή μου στους αγώνες αυξανόταν, ώστε έφτασα στο σημείο να παίζω ως βασικός παίχτης στον αγώνα. Τη χρονιά 2017-18 με κάλεσαν από τον ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ν. Αττικής), όπου καλούν τους καλύτερους παίχτες και αφού τους εξετάσουν, αν θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι, τους στέλνουν στην Αναπτυξιακή ή κάνουν προπονήσεις και αν είναι πολύ καλοί, πηγαίνουν ακόμα και στην Εθνική Ελλάδος, της ηλικίας μου. Εμένα με κράτησαν και με έστειλαν στην Αναπτυξιακή,όπου έκανα διπλές προπονήσεις και έπαιζα αγώνες. Σήμερα παίζω στο Παιδικό της Ευρυάλης και πάμε πολύ καλά! Τελειώσαμε το πρωτάθλημα με δεκατέσσερις νίκες και έξι ήττες, αλλά δεν καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία. Τον Φεβρουάριο, τελείωσε το πρωτάθλημα με τελευταία αγωνιστική τον Άρη Γλυφάδας, τον οποίο νικήσαμε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα!

Τα πρότυπά μου από το ελληνικό μπάσκετ είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος έχει σταματήσει τώρα τα άθλημα, λόγω ηλικίας και ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ενώ στο αμερικανικό μπάσκετ ο Kyrie Irving, ο οποίος είναι point guard, όπως εγώ και ο Russel Westbroch, o οποίος είναι επίσης point guard.

Άλκης Πάνος, (Γ΄4)

Σχολιάστε

Top