«Wild Fire»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

wild fire

Όταν μας ζητήθηκε από την καθηγήτριά μας να γράψουμε ένα άρθρο για κάτι που μας ενδιαφέρει, η πρώτη μου σκέψη, ήταν το βιβλίο που διαβάζω τον τελευταίο καιρό, το οποίο ονομάζεται «Wild Fire».

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα του οποίου συγγραφέας είναι ο Nelson De Mille. Απ”  ό,τι μπορεί να έχετε καταλάβει, είναι ξενόγλωσσο βιβλίο. Επίσης υπήρξε Νο 1 ευπώλητο στους New York Times.

Το άτομο που μου σύστησε αυτό το βιβλίο,ήταν ο πατέρας μου,επειδή γνώριζε ότι θα με ενδιέφερε. Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να το διαβάσει, αν και απαιτεί ένα επίπεδο ωριμότητας.

Είναι ένα έργο μυθοπλασίας, βασισμένο σε μια επαναλαμβανόμενη φήμη στο διαδίκτυο, για ένα κρατικό σχέδιο, ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.  Ένας ντετέκτιβ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, βρίσκεται νεκρός κοντά σε ένα καταφύγιο στο βουνό – όπου άνθρωποι με δύναμη, όπως στρατιωτικοί, στελέχη επιχειρήσεων και άλλοι, περνούν τον χρόνο τους – το ίδιο μοιραίο Σαββατοκύριακο που οι ανώτατοι αξιωματούχοι, μαζεύτηκαν στο καταφύγιο για να συζητήσουν για το συμβάν της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο συνεργάτης και φίλος του θύματος, ντετέκτιβ John Carey και η γυναίκα του, πράκτορας Kate Mayfield, αποκαλύπτουν ένα σοκαριστικό σενάριο, που ξεκινά με το καταφύγιο αυτό και τελειώνει με τον λαό της Αμερικής να κρέμεται από την άκρη μιας πυρηνικής συσκευής.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αποκαλύπτονται γεγονότα που συνέβησαν μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και τα οποία συνδέονται με τα τωρινά.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο αγωνία, μυστήριο και ενδιαφέροντα περιστατικά. Αφορά ένα σοκαριστικό συμβάν του παρελθόντος και θεωρίες γι’ αυτά που μπορεί να ακολούθησαν. Το αγαπημένο βιβλίο ενός ανθρώπου με αχαλίνωτη φαντασία!

Δάφνη Πικραμένου, ( Γ4΄)

Σχολιάστε

Top