ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΙ

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουλ• 01•19

theatrotomikro-poni

Το μικρό πόνι είναι μια θεατρική παράσταση που αφορά τη διαφορετικότητα και την αντίδραση των ανθρώπων απέναντι σε αυτήν. Αναφέρεται σε μια ιστορία σχολικού εκφοβισμού, λόγω μιας «κοριτσίστικης τσάντας» με εικόνες από κινούμενα σχέδια, ενός δεκάχρονου αγοριού. Εμείς όμως, ως θεατές, βλέπουμε αυτή την ιστορία να ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των γονέων του παιδιού. Βλέπουμε πώς την αντιμετωπίζει ο καθένας τους και πώς  οι διαφωνίες των γονιών επηρεάζουν το παιδί.

Το μικρό πόνι είναι μία εξαιρετικά συγκινητική παράσταση με ευαίσθητο περιεχόμενο που είμαι σίγουρος πως θα σας αγγίξει. Την παρακολουθήσαμε τη Δευτέρα ,15 Απριλίου,η Β΄μαζί με τη Γ΄ τάξη. Η ερμηνεία των ηθοποιών ήταν μαγευτική, κρατώντας παράλληλα και τον ρεαλισμό της. Ακόμη, η σκηνοθεσία έχει ως κέντρο της έναν μύλο παιδικής χαράς, που ερμηνεύεται διαφορετικά από τον καθένα.

Συστήνω αυτό το έργο, γιατί αφορά ένα επίκαιρο θέμα για συζήτηση και μας βοηθά να προβληματιστούμε. Σας εγγυώμαι ότι θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια, ενώ μέσα από το διφορούμενο τέλος του, θα γεννήσει ερωτήματα. Το πιο σημαντικό από αυτά,πιστεύω πως είναι το εξής: Άραγε αξίζει η ψυχή να είναι ελεύθερη ή μήπως το τίμημα είναι αρκετά σκληρό; Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Νικηφόρος Καλαφάτης, (Β1)

Σχολιάστε

Top