ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ «ΚΠΙΣΝ»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Φεβ• 02•21

planitario3_

Κάποιες εβδομάδες πριν, το σχολείο μας, μάς έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το «Ευγενίδειο Ίδρυμα ή Πλανητάριο» και να παρακολουθήσουμε μια εντυπωσιακή προβολή με θέμα «Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο Σέλλας».

Αν και χρησιμοποιούνταν ιδιαίτερα εξειδικευμένες ορολογίες για να εξηγηθούν κάποια φυσικά φαινόμενα, μόνο και μόνο το θέαμα ήταν καταπληκτικό! Εν συνεχεία, αφού τελείωσε η προβολή και επειδή είχαμε αρκετό χρόνο ακόμη, μαζί με τους συνοδούς- καθηγητές μας διασχίσαμε την υπόγεια διάβαση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Μόλις συγκεντρωθήκαμε σε ένα σημείο, ορίσαμε μια συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης ώστε να μπορεί ο καθένας να περιηγηθεί στο χώρο όπως επιθυμεί.

Πρώτα από όλα, ένα από τα πιο καταπληκτικά φαινόμενα ήταν τα σιντριβάνια που «χορεύουν» στο ρυθμό της μουσικής. Αναλυτικότερα, έχουν τοποθετηθεί πολλά σιντριβάνια κατά μήκος του καναλιού και απέναντι από την πρόσοψη της κεντρικής εισόδου του Ιδρύματος, τα οποία ψεκάζουν νερό ανάλογα με το ρυθμό της μουσικής, δημιουργώντας ιδιαίτερους σχηματισμούς… Επιπλέον στο ΚΠΙΣΝ στεγάζεται η Εθνική Λυρική Σκηνή, κάτι το οποίο του προσθέτει το ανάλογο κύρος και αξία. Επίσης, εκεί βρίσκεται και η νέα και αρκετά εκσυγχρονισμένη Εθνική Βιβλιοθήκη. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μέρη, όπου μπορείς να εκμεταλλευτείς το γεγονός της απόλυτης ησυχίας και να καθίσεις να  διαβάσεις κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια, είτε παίρνοντας το ασανσέρ, είτε ανεβαίνοντας με τα πόδια περιμετρικά του κτηρίου, μπορείς να φτάσεις στο ψηλότερο προσβάσιμο σημείο, όπου υπάρχει ένας εξωτερικός διάδρομος δομημένος από γυαλί, για να μπορεί ο καθένας να απολαύσει την απέραντη θέα… Όμως, αυτός ο διάδρομος δεν είναι ένας από τους συνηθισμένους διαδρόμους, αλλά εξέχει από την οροφή τουλάχιστον ένα με δύο μέτρα! Τέλος, υπάρχουν αμέτρητοι πράσινοι χώροι, όπου κάποιος μπορεί να περπατήσει και να απολαύσει λίγο καθαρό αέρα… Διαρκώς εκεί γίνονται πολλές δράσεις, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά θετικό για τη χώρα μας.

Συνοψίζοντας, κατά τη γνώμη μου αυτή η εκδρομή είναι μία από τις καλύτερες που έχει διοργανώσει το σχολείο μας και πιστεύω πως δύσκολα θα μπορούσε να ξεπεραστεί από κάποια άλλη!

 

Ευαγγελία Κύρογλου ( Γ1΄)

Σχολιάστε

Top