Λίμνη Τσιβλού

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Φεβ• 03•21

Ξεκινώντας από την Αθήνα στα 150 χιλιόμετρα βρίσκεται μια παραλιακή κωμόπολη, η Ακράτα.  Άμα  τη διασχίσουμε και ακολουθήσουμε τον δρόμο προς την Ζαρούχλα, μετά από ένα καταπληκτικό ασφαλτωμένο δρόμο, περιτριγυρισμένο από έλατα, θα βρεθούμε στην λίμνη Τσιβλού.

Αυτή η λίμνη ονομάζεται από τους παλιούς κατοίκους του χωριού <<Μικρή Ελβετία>>. Πολλοί επισκέπτες την επισκέπτονται το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, για να θαυμάσουν το ειδυλλιακό τοπίο αλλά και για να κάνουν διάφορα σπορ. Τον χειμώνα η λίμνη παγώνει από το πολύ χιόνι που καλύπτει και όλο το χωριό.

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι παρά πολύ εντυπωσιακή, λόγω των στολισμένων ξενοδοχείων, των οικογενειακών παραδοσιακών ταβερνών και των πετρόκτιστων, παλαιών σπιτιών. Εκτός από όλες αυτές τις φυσικές ομορφιές, το χωριό είναι γνωστό και  για την ιστορική του σημασία. Λέγεται ότι πριν από πολλά χρόνια υπήρχε ένα χωριό που ονομαζόταν Τσιβλός και  μια μεγάλη πλημμύρα βύθισε το μισό χωριό, χωρίς ευτυχώς να χαθούν άνθρωποι .Έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη Τσιβλού.

Συμπερασματικά σας συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη τοποθεσία γιατί είναι ένας ιδανικός κοντινός προορισμός που θα σας δώσει την δυνατότητα να ξεκουραστείτε, να ηρεμήσετε και να περπατήσετε δίπλα σε τόση ομορφιά.

Κωνσταντίνος Κατσιαφούρος (Γ2)

Σχολιάστε

Top