Πηνελόπη Σ. Δέλτα, «Για την Πατρίδα»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 15•21

για την πατρίδα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ (εικόνα)

(Ανοίξτε το παραπάνω οπτικοακουστικό αρχείο πρότασης εξωφύλλου)

Το «Για την Πατρίδα», είναι το πρώτο έργο με μυθιστορηματική πλοκή της Πηνελόπης Δέλτα. Στο βιβλίο αυτό, εντύπωση προκαλεί η λογοτεχνική δύναμη και η ικανότητα της συγγραφέως στο πλάσιμο των χαρακτήρων. Με μαεστρία συνδυάζει πλοκή, δράση, περιπέτεια, ιστορικές πληροφορίες και κυρίως χαρακτήρες με αξίες και ήθος.

Βρισκόμαστε στην εποχή του Βασιλείου Β΄, του επονομαζόμενου Βουλγαροκτόνου, όταν οι Βούλγαροι, επωφελούμενοι από την απουσία του αυτοκράτορα στη Μικρά Ασία, επιτίθενται κατά της Μακεδονίας. Τότε ο Αλέξιος με τη γυναίκα του Θέκλα, αναλαμβάνουν την επικίνδυνη αποστολή να μεταφέρουν στον Δυνάστη του Δυρράχιου ένα μήνυμα του αυτοκράτορα. Με γλαφυρό τρόπο ξεδιπλώνονται οι δυσχερείς συνθήκες που καλούνταν οι δύο ήρωές μας να αντιμετωπίσουν, να τις υπερβούν και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους… Αξιοσημείωτη είναι η δύναμη των συναισθημάτων: η αγάπη της Θέκλας για τον άντρα της και η αφοσίωση και των δυο στην ιδέα της Πατρίδας και στο πρόσωπο του αυτοκράτορα. Θα ολοκληρωθεί άραγε η αποστολή τους;

Το βιβλίο είναι καταπληκτικό! Κατάσκοποι, περιπέτεια, μυστήριο, ανατροπές, αγωνία! Λόγω του απλού τρόπου γραφής της Δέλτα, προτείνεται για τις μικρές ηλικίες… Λάθος! Είναι για όλες τις ηλικίες. Καλλιεργεί την αγάπη για την πατρίδα, την αυτοθυσία, το ήθος. Προβάλλει διαχρονικές αξίες και φωτίζει ήρωες άξιους μίμησης. Η Πηνελόπη Δέλτα είναι μία εκπληκτική storyteller!

 

Βαθμολογία: 10/10

Αλέξης Σκλαβούνος, (Γ3)

Σχολιάστε

Top