«Ήταν όμως καλά πριν τον κορονοϊό;»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

before-and-after-covid-illustrations-10

Κορονοϊός ή covid-19,είναι ένας από τους πιο μεταδοτικούς ιούς που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Εμφανίστηκε στα τέλη  του 2019 και από τότε ταλαιπωρεί όλο  τον πληθυσμό της γης μέχρι και σήμερα, μέσω μιας συνεχιζόμενης πανδημίας.

Λόγω της πανδημίας αυτής ,έχουν δημιουργηθεί ποικίλα προβλήματα ,τόσο στον οικονομικό όσο και στον ιατρικό τομέα κάθε χώρας. Με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη και με τις μεταλλάξεις του ιού να πληθαίνουν, η οικονομία των χωρών καταστρέφεται και τα νοσοκομεία, γεμάτα από ασθενείς που δεν ξέρουν αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν, πρέπει να αποφασίσουν ποιον θα περιθάλψουν και ποιον όχι.

Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση ,ο κόσμος είναι σε απόγνωση θέλοντας να επιστρέψει στην προ-κορονοϊού εποχή, που όλα ήταν καλά, απλά και ανώδυνα. Ήταν όμως καλά πριν τον κορονοϊό; Αν το καλοσκεφτούμε, πριν τον κορονοϊό, υπήρχαν πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς, που πλέον λόγω του ιού έχουν παραγκωνιστεί. Πριν τον κορονοϊό πολλές χώρες, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα, είχαν και εξακολουθούν να έχουν οικονομικά προβλήματα. Από την οικονομική κρίση πολλοί εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους, πολλοί άνθρωποι  έμειναν άστεγοι και πάρα πολλοί είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται.

Άλλο ένα μείζον πρόβλημα, ήταν και είναι η βία και η εγκληματικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η βία μέσα στην οικογένεια, στο σχολείο, ακόμη και μεταξύ των δύο φύλων. Εκτός από τα προβλήματα στο υλικό και πνευματικό επίπεδο, υπήρχαν και τα προβλήματα στο ηθικό. Οι άνθρωποι δεν επικοινωνούσαν  μεταξύ τους, καθώς υπήρχε  η ιδιοτέλεια, η ανασφάλεια, η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες σχέσεις να μετατρέπονται σε τυπικές και απρόσωπες.

Ήταν λοιπόν καλά πριν τον κορονοϊό; Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι όλα αυτά τα προβλήματα πήραν μεγαλύτερη διάσταση, λόγω της πανδημίας. Σίγουρα ήταν καλύτερα, όμως, αφού πριν από όλη αυτή την κατάσταση δεν φοβόμασταν για την ζωή μας, δεν αποφεύγαμε ο ένας τον άλλο λόγω του ιού και το κυριότερο δεν βρισκόμασταν σε δυο αντίθετες πλευρές (αρνητών και μη αρνητών).

                                                                                      Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, (Γ4΄)

Σχολιάστε

Top