Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 15•22

ΜέσαΚοινΔικτ3

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας χρησιμοποιούν πολλές ώρες στην καθημερινότητά τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πλειοψηφία από αυτούς τα χρησιμοποιεί για την αυτοπροβολή , για την επίδειξη της καθημερινής τους ζωής αλλά και προσωπικών σκέψεων και συναισθημάτων.

Πολλοί συζητάνε για τα πλεονεκτήματα των μέσων αυτών. Σίγουρα ένα από αυτά είναι η ενημέρωση,  που μας βοηθάει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τί γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και να συμμετέχουμε σε συζητήσεις. Επιπλέον, μερικά από αυτά τα μέσα χρησιμοποιούνται ως παράγοντας ψυχαγωγίας και διασκέδασης, που κάνει τον χρήστη να περνάει ευχάριστα την ώρα του. Τέλος αξίζει να αναφερθεί το γεγονός της επικοινωνίας από απόσταση, αφού συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση αλλά και στην άμεση επικοινωνία.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα, τα οποία αξίζει να αναφερθούν, όπως ο  εθισμός.Επιπλέον, ένα ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, τείνει να χάνει την αίσθηση του χρόνου. Επίσης, το άτομο περιορίζεται στις διαδικτυακές του φιλίες, κλείνεται στον εαυτό του και ζει σε μια ψευδαίσθηση. Τέλος, στο πλαίσιο της επικοινωνίας με άγνωστα άτομα, είναι πιθανή η έκθεση των παιδιών νεαρής ηλικίας σε κακόβουλο υλικό, όπως πορνογραφικό, ρατσιστικό ή εθνικιστικό.

Συνοψίζοντας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, γι’ αυτό  και η χρήση τους  πρέπει να χαρακτηρίζεται από σύνεση .

 Χάρης Κοτζαμητέλος (Γ΄3)

Σχολιάστε

Top