Μυστήριο στην Οξφόρδη

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 15•22

ΑΤΚΙΝS 2022

Προσωπικά έχω διαβάσει πολλά βιβλία στη ζωή μου, αλλά αυτό το βιβλίο πραγματικά ξεχώρισε! Το «Μυστήριο στην Οξφόρδη» είναι μυθιστόρημα από την Lucy Atkins. Η συγγραφέας αυτού του βιβλίου έχει καταφέρει να το γράψει με έναν τρόπο που σου ζεσταίνει την καρδιά, ενώ ταυτόχρονα σου προκαλεί ανατριχίλα! Το λάτρεψα σε όλα τα επίπεδα, για την έντασή του, για το συναισθηματικό βάθος των σχέσεων και για τους εξαιρετικά έξυπνους και ελαφρώς εκκεντρικούς χαρακτήρες.

Είναι ένα βιβλίο που σχετίζεται με την οκτάχρονη κόρη ενός κοσμήτορα κολεγίου της Οξφόρδης, τη Φελίσιτι. Ή  Ντι, η Σκοτσέζα νταντά, μπλέκει με την αστυνομία ,όταν  η οκτάχρονη κόρη του κοσμήτορα εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα. Σε αυτό το βιβλίο παρακολουθείς τις αναμνήσεις της Ντι και τη συνέντευξή της   στην αστυνομία. Μήπως, όμως, η Nτι δεν λέει όλη την αλήθεια; Μήπως είναι ανησυχητική η ολοένα στενότερη φιλία της με τον εκκεντρικό ιστορικό σπιτιών Λινκλέιτερ; Και κυρίως, γιατί η Φελίσιτι, η οκτάχρονη κόρη του κοσμήτορα, έχει επιλέξει τη σιωπή; Βεβαίως δεν μπορώ να σας πω πολλά, θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο για να μάθετε την συνέχεια. Μόλις όμως το ολοκληρώσετε, πείτε μου τον αγαπημένο σας χαρακτήρα… ο δικός μου είναι η Ντι., ένας πολύ ρεαλιστικός χαρακτήρας με πολλά μυστικά που την επιβαρύνουν όσο τα χρόνια περνάνε. Μου ήταν πολύ ενδιαφέρον να δω τον τρόπο σκέψης της και το πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Όμως, όσο κι αν μου άρεσε το βιβλίο, ένιωθα μερικές φορές πως η συγγραφέας παρέσυρε κάποιες φορές την πλοκή σε σημείο που ήταν προβλέψιμο. Εκτός αυτού, όμως, αυτό το βιβλίο πιστεύω πως είναι ιδανικό για εφήβους και νεαρούς ενήλικες, που λατρεύουν ένα κλασικό μυθιστόρημα με μια μεγάλη ανατροπή πλοκής.

Άν κάποιος μου ζητούσε να βαθμολογήσω, αυτό το μυθιστόρημα, θα του έβαζα 9-10. Γιατί ,εκτός του ότι έχει κι αυτό τα μειονεκτήματά του, ήταν ένα γενικά εξαιρετικό και συναρπαστικό βιβλίο!

                                                                       Ευαγγελία Παπανικολάου (Β΄2)

Σχολιάστε

Top