Αγκάθα Κρίστη, «Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 22•22

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ  ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ

Το βιβλίο αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ή μπορεί και το πιο ενδιαφέρον βιβλίο που έχω διαβάσει. Τα γεγονότα του βιβλίου, διαδραματίζονται σε ένα τρένο το οποίο είχε «κολλήσει» για τρεις ημέρες στα βουνά ,έξω από την πόλη Βίνκοβιτς, λόγω μιας χιονοστιβάδας που είχε κλείσει τις γραμμές.

Εκείνο το βράδυ, δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας Ράτσετ και βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί. Τη δολοφονία την αναλαμβάνει ο γνωστός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, μαζί με έναν γιατρό που ήταν και αυτός επιβάτης στο τρένο. Στη διάρκεια της έρευνας, ο Πουαρό βρήκε ενα σημείωμα στα πράγματα του Ράτσετ ,που έλεγε «θυμήσου τη Νταίζη Άρμστρονγκ». Αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο για να λύσει την υπόθεση ο ντετέκτιβ…

Το βιβλίο αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, καθώς όλη την ώρα ένιωθα σαν να ήμουν μέσα στη δράση και τα γεγονότα συνέχεια άλλαζαν. Τη μια νόμιζα ότι βρήκα τον ένοχο, αλλά μετά από λίγο έβρισκα ότι έπεφτα τελείως έξω! Όλοι οι ύποπτοι ήταν πειστικοί και αυτό τους έκανε να φαίνονται αθώοι, ενώ στην πραγματικότητα όλοι τους έκρυβαν κάτι.

Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ήταν ο ντετέκτιβ Πουαρό ,καθώς είχε μια μοναδική προσωπικότητα και φερόταν έξυπνα σε κάθε στιγμή. Στο τέλος, παρότι το αποτέλεσμα μού φαινόταν αδύνατο, ο ντετέκτιβ με την εξυπνάδα του κατάφερε να βρει τον ένοχο. Ο ένοχος ήταν… όλοι.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν ο τρόπος που η συγγραφέας δημιούργησε τον κάθε χαρακτήρα μοναδικό ,αλλά και να φαίνεται αθώος, ενώ σε κάποιο μέρος του βιβλίου, θα φανερωνόταν κάποιο ψέμα για τον κάθε χαρακτήρα. Το βιβλίο με έκανε να αλλάζω συναισθήματα συνέχεια όσο προχωρούσαν τα δρώμενα και αυτό ήταν λόγω της  περιπλοκότητας του φόνου.

Το βιβλίο αυτό το συνιστώ σε όλους τους εφήβους ή και ενήλικες ,γιατί είναι περιπετειώδες και σε όσους αρέσει το μυστήριο σε ό,τι διαβάζουν… Επίσης, κάτι που συνιστώ πολύ, είναι μετά το βιβλίο, να δούνε την ομώνυμη ταινία , η οποία κι αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα!

Βαθμολογία: 9.5/10

                                                                  Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης, (Γ΄3)

Σχολιάστε

Top