ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ε.Β.Ε.Α.

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 31•22

ΕΒΕΑ

Την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, το τμήμα μου Γ΄1, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών(Ε.Β.Ε.Α), η οποία συντονίστηκε από της καθηγήτριες κ. Δούγιου και κ. Γκουβατζή . Φτάνοντας στο επιμελητήριο, λάβαμε αμέσως τη θερμή υποδοχή των υπευθύνων και χωρίς καμία καθυστέρηση κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα που θα μας ενημέρωναν για τις λειτουργίες του επιμελητηρίου, αλλά και για γνώσεις που θα μας ήταν χρήσιμες για το μελλοντικό μας επάγγελμα  . Πριν αρχίσει η ομιλία τους, μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη!Δύο τσάντες για κάθε μαθητή που περιείχαν ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ιστορία του Ε.Β.Ε.Α για την επέτειο των 100 χρόνων και πολλές λιχουδιές ! Όλοι ξαφνιαστήκαμε και μείναμε άναυδοι από την γενναιοδωρία τους! Οι ειδικοί μας ενημέρωσαν αναλυτικά για την ιστορία και τις δράσεις του χώρου που βρισκόμασταν, μέσα από βίντεο και παρουσιάσεις. Έπειτα κάναμε μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό με την τεχνική του brain storming. Όλα τα παιδιά  ανεξαιρέτως βρήκαν χρήσιμες τις πληροφορίες που λάβαμε , όχι μόνο αναφορικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος,  αλλά κυρίως για τους τρόπους με τους οποίους θα επιτύχουμε στο επάγγελμα που θα επιλέξουμε. Λόγω του γεγονότος ότι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, που θα καθορίσουν τη ζωή μας , οι συμβουλές που μας έδωσαν ως προς το όραμά μας και τον τρόπο σκέψης που πρέπει να υιοθετήσουμε, είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξουν ριζικά τον έως τότε τρόπο σκέψης μας . Έτσι ,γεμίσαμε εφόδια για το μέλλον κι έχουμε συγκρατήσει πως πρέπει  πάνω από όλα να είμαστε ο εαυτός μας…

Στη συνέχεια, συζητήσαμε για τη διαμεσολάβηση και τη χρησιμότητά της τόσο στον σχολικό τομέα, όσο και στον επαγγελματικό .Το σχολείο μας σε συνεργασία με τις καθηγήτριες κ.Μελά και κ.Μελαχροινού έχουν δραστηριοποιηθεί πάνω σε αυτό το θέμα εδώ και χρόνια και συμβάλλουν σημαντικά στην επίλυση πολλών εσωτερικών θεμάτων που αφορούν τους μαθητές.Παρά το γεγονός ότι η διαμεσολάβηση είναι ένα σχετικά καινούργιο επάγγελμα, έχει ήδη κινητοποιήσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, αφού άνθρωποι με διαφωνίες καταφέρνουν να τις επιλύσουν με ειρηνικό τρόπο . Είναι ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος . Τέλος , περιηγηθήκαμε στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους των εργαζομένων, με τελικό προορισμό την επιβλητική αίθουσα διεξαγωγής συνεδριάσεων.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ελάχιστα σχολεία κάθε χρόνο και το δικό μας ήταν ένα από αυτά! Το Γ΄1 ευχαριστεί ολόψυχα όλα τα μέλη του Ε.Β.Ε.Α, για τον χρόνο που αφιέρωσαν σε μας και εννοείται ,για τα εγκάρδια δώρα τους! Φρόντισαν η επίσκεψη να μας μείνει αξέχαστη!

                                                                                    Διάκου Ρόζα και Αργυριάδου Στέλλα (Γ1΄)

 

Σχολιάστε

Top