Κλιματική αλλαγή: Πώς να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας;

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 04•23

Picture2

Η κλιματική αλλαγή, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Ο άνθρωπος είναι η κύρια πηγή αυτού του προβλήματος, με την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας , αλλά ταυτόχρονα και ο μόνος που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της επέκτασής του. Η επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής,  είναι ίσως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα και όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτήν.

Αρχικά, θα μπορούσαμε όλοι να φροντίζουμε την εξοικονόμηση  ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή, στο σπίτι ή ακόμα και στο σχολείο, σβήνοντας τα φώτα και αξιοποιώντας το φως της ημέρας, χρησιμοποιώντας λάμπες φθορίου που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια  και φορτίζοντας το κινητό μας μόνο όταν είναι αναγκαίο. Παράλληλα , η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτων ή ακόμα και το περπάτημα,συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μια άλλη καλή και απλή συνήθεια που μπορούμε να υιοθετήσουμε, είναι η ανακύκλωση γυαλιού, χαρτιού, αλουμινίου και άλλων υλικών , που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά και πολλές φορές ξοδεύουμε αλόγιστα! Πρέπει να προτιμάμε προϊόντα των οποίων  η συσκευασία, είτε είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά είτε ανακυκλώνεται. Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Τέλος, η ενεργή συμμετοχή μας σε εθελοντικές εργασίες, όπως σε καθαρισμούς των ακτών μας και δενδροφυτεύσεις περιοχών  που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, είναι ίσως από τις πιο εύκολες πράξεις που μπορούμε να κάνουμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας.

Είναι υποχρέωση της δικής μας γενιάς, να ευαισθητοποιηθεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής , έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικότερα.

«  Ενημερώσου και πράξε τώρα για ένα καλύτερο αύριο»

Δανάη Μωυσιάδη (Α΄2)

Σχολιάστε

Top