Σχολικό Περιοδικό : Αποτελέσματα ερωτηματολογίου

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 04•23

exofilo3_227x300

Η συντακτική ομάδα εθελοντών μαθητών του σχολικού μας περιοδικού, δημιούργησε ψηφιακά ερωτηματολόγια για να συμπληρώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες και να μας πουν με αυτόν τον τρόπο την άποψή τους, προκειμένου να βελτιώσουμε την δουλειά μας. Στο άρθρο που διαβάζεται αυτή τη στιγμή, σας παρουσιάζουμε μια πρώτη προσέγγιση του αποτελέσματος, καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

Προτού αναλύσουμε τα στατιστικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως μέχρι στιγμής έχουμε στα χέρια μας 138 απαντήσεις. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με τη συχνότητα επίσκεψης των παιδιών στο περιοδικό:

Το μεγαλύτερο μέρος τους (52,9%), δεν έχει μπει ποτέ στον ιστότοπο, ενώ ένα ποσοστό 30,4%, σπάνια πληκτρολογεί τη διεύθυνση. Ακόμη, δεχόμαστε επισκέψεις από 20 άτομα (14,5%), δύο με τρεις φορές τον μήνα και συχνότερα από το υπόλοιπο 2,2%, δηλαδή 3 άτομα. Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τι περιεχομένου άρθρα προτιμούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να διαβάζουν. Συμπεράναμε πως το 46,4%, θέλει να διαβάζει για προβληματισμούς των εφήβων, το 37,7%, άρθρα στατιστικών, όπως για παράδειγμα αυτό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οθόνη σας και το 20,3%, για θέματα της επικαιρότητας. Παράλληλα, ένα ποσοστό 3,6%, ενδιαφέρεται για αναγνώσματα που αφορούν τον αθλητισμό και συναντήσαμε λίγα άτομα που θα ευχαριστιούνταν να διαβάσουν για σπιτικό φαγητό.

Προχωρώντας παρακάτω, αναρωτηθήκαμε αν κάποιος θα ήθελε να δει κάποια στήλη προστιθέμενη και λάβαμε απαντήσεις, όπως  συνταγές μαγειρικής, αθλητικά, μουσική, χορός, εκφοβισμός, σεβασμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες, εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με τα ενδιαφέροντα των εφήβων. Για να ολοκληρώσουμε, ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε, αν θα επιθυμούσε κάποιος να συμμετέχει και ο ίδιος με την αποστολή άρθρων του στο περιοδικό. Μπορώ να πω πως ενθουσιαστήκαμε που βρήκαμε 29 θετικές απαντήσεις!

Ευχαριστούμε όλους όσους απάντησαν για τη συμβολή τους. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να κάνουμε το σχολικό περιοδικό όσο γίνεται πιο ελκυστικό.

Κανάκη Κατερίνα (Γ΄2)

Σχολιάστε

Top