«Ο Κυρίαρχος του Κόσμου», Ιούλιου Βερν

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 30•23

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΒΕΡΝ

Ο Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βερν, ουσιαστικά σε αυτό το βιβλίο, «Ο κυρίαρχος του κόσμου», γράφει για κάποια μυστηριώδη φαινόμενα. Συγκεκριμένα, σε μια οροσειρά η οποία είναι παράλληλη με τις αμερικανικές ακτές και περιλαμβάνει τη Β. Καρολίνα, τη Βιρτζίνια, το Μαίρυλαντ, την Πενσυλβάνια και την πολιτεία της Νέας Υόρκης, έχει το διπλό όνομα Αλλεγκάνια και Απαλάχια Όρη. Αυτή η οροσειρά, σχηματίζεται από δύο αλυσίδες βουνών. Δυτικά, είναι τα όρη Κούμπεραντ και ανατολικά, τα Γαλάζια βουνά. Σε αυτή την οροσειρά λοιπόν, βρίσκεται ένα μέρος το οποίο οι επιστήμονες και οι ορειβάτες αυτής της περιοχής το ονομάζουν Μεγάλη Φωλιά και όλη η πλοκή και το μυστήριο του βιβλίου διαδραματίζεται γύρω από αυτό.

Στο βιβλίο, μου άρεσαν πάρα πολύ οι λεπτομέρειες για τις περιοχές. Επίσης μου άρεσε το τρόπος που ξετυλιγόταν  η Ιστορία. Το βιβλίο, μου κράτησε το ενδιαφέρον, διότι είναι καλογραμμένο και η ιστορία είναι πολύ κατανοητή. Μου προκάλεσε το συναίσθημα της περιέργειας, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο.

Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα έργο πολύ ωραίο και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Θα το πρότεινα σίγουρα, γιατί εκτός του ότι η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, βοηθά και στην καλλιέργεια του αναγνώστη… Θα το πρότεινα για ηλικίες 9-12 ετών, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες!

Θα το βαθμολογούσα με 7/10.

                                                                                            Ελένη Κυριακοπούλου (Γ2)

Σχολιάστε

Top