Νεανική Παραβατικότητα

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 21•23

simmoria-anilikoi-policenews

Η νεανική παραβατικότητα, είναι ένα φαινόμενο το οποίο ποικίλλει στις μέρες μας, ως προς τον τρόπο που εκδηλώνεται και όλο και αυξάνεται με τον καιρό, γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του…

Στις μέρες μας, υπάρχουν  πολλές μορφές νεανικής παραβατικότητας, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή. Οι λόγοι που έχουν  οδηγήσει στην ενίσχυση  αυτού του φαινομένου είναι αρκετοί. Ένας λόγος είναι η συνεχής αύξηση της τιμής των προϊόντων και γενικώς η αύξηση του κόστους ζωής ,που οδηγεί αρκετούς νέους στο να διαπράξουν κάποια κλοπή ή ληστεία, για να μπορέσουν να έχουν τα απαραίτητα αγαθά. Άλλος ένας λόγος που έχει οδηγήσει στην αύξηση της νεανικής παραβατικότητας, είναι η πολύωρη καθημερινή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα πολεμικά κυρίως παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά αφιερώνουν  ατέλειωτες ώρες, ενισχύουν την επιθετικότητά τους πολύ  και τα οδηγούν  σε παραβατικές συμπεριφορές ,όπως  στην άσκηση βίας σε συνομηλίκους τους. Τέλος, ένας ακόμη λόγος, είναι το ‘lockdown’ που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια του κορωνοϊού. Αυτός ο εγκλεισμός, οδήγησε τους νέους σε παράλογες και ακραίες συμπεριφορές.

Για να αντιμετωπιστεί η νεανική παραβατικότητα, πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν να είναι αργά. Αρχικά θα πρέπει να δοθούν επιπλέον επιδόματα, τα οποία θα βοηθήσουν τις οικογένειες να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη ακρίβεια ειδών πρώτης ανάγκης. Έτσι, θα μειωθεί η παραβίαση των νόμων. Άλλος ένας τρόπος αντιμετώπισης, είναι η δημιουργία χώρων, στους οποίους οι νέοι θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να κοινωνικοποιηθούν, χωρίς την αλόγιστη χρήση των  υπολογιστών και των κινητών τους.

Αυτοί είναι αρκετοί από τους λόγους για τους οποίους έχει αυξηθεί η βία στους νέους και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του φαινομένου.

                                                                                     Θάνος Καββέτας (Γ1)

Σχολιάστε

Top