Κίνδυνος στις Κερκίδες!

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 21•23

Αθλητισμός και βία

Στις μέρες μας, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η βία στα γήπεδα. Ορισμένοι άνθρωποι, από απλοί θεατές ενός αθλήματος, γίνονται φανατικοί, με αποτελέσματα επικίνδυνα για τον εαυτό τους, αλλά και τους ανθρώπους γύρω τους.

Τον τελευταίο καιρό, έχουν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά σε γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, αλλά και σε άλλα αθλήματα, όπως της κολύμβησης ή του βόλεϊ. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε «μεγάλες» ομάδες. Ο φανατισμός έχει φτάσει και στις κερκίδες ερασιτεχνικών ομάδων ή και  παιδικών! Έτσι το παιχνίδι καταλήγει να είναι επικίνδυνο και για τους θεατές ,αλλά και για τους αθλητές. Έχει πάψει πια να είναι διασκέδαση… Αυτό μπορεί να αλλάξει όμως!  Αρχικά, θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα σε οποιονδήποτε φέρει πάνω του, κάτι επικίνδυνο για την ασφάλεια των άλλων , όπως, για παράδειγμα, μπαστούνι ή σουγιά… Επίσης,  πρέπει να απαγορευτεί η χρήση καπνογόνων ή δυναμιτών, τουλάχιστον των επικίνδυνων ειδών… Κάθε θεατής θα πρέπει να μπορεί να  πανηγυρίσει, αλλά όχι να γιουχάρει! Όποιος δεν μπορεί να συγκρατεί τα νεύρα του, πρέπει να οδηγείται εκτός γηπέδου.

Με αυτούς τους τρόπους, πιστεύω ότι θα μειωνόταν η βία στα γήπεδα και ο καθένας θα μπορούσε να εκπροσωπεί την ομάδα του, χωρίς να κινδυνεύει. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να μειωθεί ο φανατισμός, ώστε ο αθλητισμός να είναι ασφαλής για όλους και να προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι»!

                                                                                      Σαββίνα Αβρανά (Γ1)

Σχολιάστε

Top