Η σοβαρότητα του εκφοβισμού στην εποχή μας

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 21•23

Σχολικός-Εκφοβισμός-2

Στις μέρες μας έχουν αυξηθεί  κατά πολύ τα ποσοστά των παιδιών που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού, είτε από εφηβικές συμμορίες ,έξω από το σχολείο τους, είτε από ενδοσχολικούς εκφοβιστές. Τελευταία, έχουν σημειωθεί τραγικά περιστατικά και μαρτυρίες παιδιών, οι οποίες σόκαραν τους πάντες!

Πέρα από τους γνωστούς λεκτικούς και σωματικούς εκφοβισμούς, που υπήρχαν ανέκαθεν στη χώρα μας, έχουν σημειωθεί και άλλοι απάνθρωποι εκφοβισμοί. Πρόσφατα ακούσαμε για τον συνεχή εκφοβισμό ενός παιδιού σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο,  και για τον θάνατο μιας  δεκαπεντάχρονης, ύστερα από την κατανάλωση παράνομης ουσίας, υπό την πίεση συμμαθητών της, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά μαχαιρώματος και συνεχούς βίας σε παιδιά και εφήβους… Όλα  αυτά και άλλα πολλά, τα οποία δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, τυραννούν πολλά παιδιά και γονείς…

Αυτά  τα τραγικά γεγονότα όμως, δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί ,αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα… Οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία, για την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητα του εκφοβισμού. Το σχολείο πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και να τους προσφέρει τρόπους αντιμετώπισης, αν πέσουν θύμα οποιασδήποτε  ‘’ενόχλησης’’ από τους συμμαθητές τους.

Λόγω του ότι είμαστε μια χώρα η οποία ξεχνά εύκολα, πρέπει να εντάσσουμε στην κοινωνική πραγματικότητα και να ενημερώνουμε συνεχώς τη νέα γενιά, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη και η μείωση των περιστατικών αυτών.

                                                                        Σταυριαλένα Καστανίδου (Γ1)

Σχολιάστε

Top