Επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 21•23

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

Στις 22 Νοέμβρη 2023, πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη του τμήματος  Γ’3 του σχολείου μας, στο Επιμελητήριο Πειραιώς. Η επίσκεψη αυτή, είχε στόχο τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό και ήταν μια νέα και αξιόλογη εμπειρία για μας!

Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου στεγάζονται σε ένα Μέγαρο – κόσμημα, το οποίο σχεδιάστηκε από  σπουδαίους αρχιτέκτονες, και οικοδομήθηκε στο διάστημα 1949-1953, με πολύ κόπο και οικονομικές θυσίες επιχειρηματιών που τους ένωνε το μεράκι και η αγάπη για το «επιχειρείν», ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των ελαχίστων θαυμαστών αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων της πόλης του Πειραιά.

Το μεγαλοπρεπές κτήριο, έχει πολλές αίθουσες και οι υπάλληλοι ήταν ευγενικοί, μας υποδέχτηκαν με χαρά και προθυμία να μας ξεναγήσουν στον χώρο εργασίας τους, καλύπτοντας τις απορίες μας! Επιπλέον, μας εξήγησαν τον σκοπό του θεσμού και το πώς λειτουργεί.

Επιπλέον, περιηγηθήκαμε σε αίθουσες, όπως το Γραφείο του Προέδρου και στις αίθουσες συνεδριάσεων και πληροφορηθήκαμε για τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις που κατατάσσονται, ανάλογα με τα αντικείμενα δραστηριότητάς τους, σε διάφορα τμήματα. Τέλος, ήταν τιμή για μας που  γνωρίσαμε τον Πρόεδρό του, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του σημαντικού αυτού οικονομικού θεσμού!

Συμπερασματικά, ήταν μια μοναδική εμπειρία, με αποτέλεσμα να μάθουμε σημαντικά πράγματα και να προβληματιστούμε για το μελλοντικό μας επάγγελμα.

                                  Αγγελική Παπαδοπούλου (Γ΄3)  ,    Βίλλη  Τσιρώνη (Γ΄3)

Σχολιάστε

Top