ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ..

you decide

Με αφορμή  τα 50 χρόνια από την δολοφονία του JFK  (John Fitzgerald Kennedy) η ομάδα μας αποφάσισε να αφιερώσει αυτό το άρθρο σε ένα από τα πιο επίκαιρα και σε έξαρση φαινόμενα, αυτό των θεωριών συνωμοσίας.

Σε μία εποχή όπου η ταυτότητα και η αληθοφάνεια κάθε κυβέρνησης αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ οι ονομαζόμενες ως θεωρίες συνωμοσίας έρχονται να απαντήσουν σε πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που βασανίζουν τόσο τις νεότερες, όσο και τις παλαιότερες γενιές. Πιο συγκεκριμένα με τον όρο θεωρία συνωμοσίας χαρακτηρίζεται κάθε θεωρία σύμφωνα με την οποία, κάποιο γεγονός, ή μια σειρά από γεγονότα ερμηνεύονται ως αποτέλεσμα συνωμοτικής, μυστικής, οργανωμένης και υπόγειας δράσης ατόμου, ή ομάδας ανθρώπων, ή υπηρεσιών, ή Πολιτικής παράταξης, ή Κυβερνήσεων, ή Συνασπισμών.

  • Μασονισμός

Η ιστορία τους όμως δεν ξεκινάνε στον 21ο αιώνα. Ψάχνοντας κανείς για τις απαρχές του φαινομένου θα συνειδητοποιήσει ότι προέρχεται από την αρχαιότητα με κάποιες από αυτές να παραμένουν και να πιστεύονται από μία μεγάλη ποσότητα ανθρώπων ακόμα και σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών αποτελεί  ο μασονισμός.

Ο Μασονισμός, γνωστός ως και ελευθεροτεκτονισμός βρίσκει τις  αρχές του στον μεσαίωνα. Η πιο πιθανή και ρεαλιστική θεωρία είναι ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός ως αδελφότητα αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των Επαγγελματικών Στοών (Operative Lodges) των αρχι-»τεκτόνων» του Μεσαίωνα. Σύμφωνα με ημερολόγια μεσαιωνικών κτισμάτων σκώτων λιθοξόων (stonemasons), ήδη από τα τέλη του 14ου αιώνα οι αρχιμάστοροι χτίστες μαζεύονταν σε καλύβες, που ως χώροι συγκέντρωσης αποτελούσαν Στοές, για να τραφούν και να αναπαυτούν. Η ιστορία του συνεχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μία μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων να υποστηρίζει ότι η κυβερνήσεις των μεγάλων οικονομικά χωρών και όχι μόνο αποτελούνται από μέλη της μασονικής φυλής, όπως και ονομάστηκαν στην πάροδο των χρόνων.

  • Η δολοφονία του Τζον Φίτζεραλντ Κέννεντυ

          Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα θεωρίας συνωμοσίας που ενστερνίζονται πολύ άνθρωποι και που αποτελεί αφορμή του σημερινού άρθρου, είναι η δολοφονία του Τζον Φίτζεραλντ Κέννεντυ. Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία ο JFK  δολοφονήθηκε από τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ κατά την περιοδεία  του στο Ντάλας του Τέξας για προσωπικούς λόγους του ίδιου του δολοφόνου. Πολύ είναι αυτοί που έσπευσαν απευθείας μετά την δολοφονία του 35ου  προέδρου των ΗΠΑ  να αμφισβητήσουν τα Μ.Μ.Ε και τις εθνικές υπηρεσίες ως προς την ταυτότητα του δολοφόνου.

          Ο Τζον Κέννεντυ γνωστός για την αντιπολεμική του δράση και για τις προσπάθειες  του να αποφύγει τον πόλεμο τόσο  με την Ρωσία, όσο και με την Κούβα, φλεγόμενο θέμα της ψυχροπολεμικής περιόδου υποστηρίζεται ότι δολοφονήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Άλλοι κατηγορούν των Αμερικάνικο στρατό για την δολοφονία του. Γενικότερα υποστηρίζεται ότι μέλη της διοίκησης είτε του στρατού,είτε των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, τους οποίους συνέφερε η διεξαγωγή του πολέμου προκάλεσαν την δολοφονία του.  

  • «The illuminati Game»

Ερευνώντας κανείς στο διαδίκτυο για άλλες θεωρίες συνωμοσίας  θα συναντήσει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα τις προηγούμενης εικοσαετίας. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδια ήταν αρκετό για να στοχοποιήσει μία μεγάλη ομάδα ισχυρών  ανθρώπων όχι μόνο για τις πεποιθήσεις τους, αλλά και για τον ρόλο τους σε πολλά γεγονότα. Γνωστό και ως «The illuminati Game» δημιουργημένο το 1982 και έχει  ως μοναδικό σκοπό την κυριαρχία του παίχτη στον κόσμο.  Το Σεπτέμβριο του 1981 ο Steve Jackson και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας του David Martin επηρεασμένοι απο το βιβλίο των Robert anton wilson and Robert shea the illuminatus trilogy κυκλοφόρησαν το παιχνίδι the ιlluminati card game.Το παιχνίδι αποτελούταν από κάρτες πολλές από τις οποίες περιέγραφαν περίεργα γεγονότα που συνέβησαν τα επόμενο χρόνια, γεγονότα που έχουν αποτελέσει θέμα συζητήσεις για πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι παραπάνω φωτογραφίες από το παιχνίδι. Λίγο πριν το 1990 το παιχνίδι λογοκρίθηκε αυστηρά, η CIA εισέβαλε στο σπίτι και στην εταιρεία του Steve Jackson και κατάσχεσε τα πάντα για να μην κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του παιχνιδιού.

Ο Steve Jackson  με μια σειρά ενεργειών πήγε την υπόθεση στα Αμερικανικά δικαστήρια τα οποία και των δικαίωσαν! και να του επιδίκασαν μάλιστα και αποζημίωση 300.000$.Το παιχνίδι κυκλοφόρησε λοιπόν το 1995 με 394 κάρτες και το 2001 μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους το FBI κατόρθωσε σε χρόνο μηδέν να μαζέψει  το συγκεκριμένο παιχνίδι από τα καταστήματα παιχνιδιών και από οπουδήποτε αλλού θα μπορούσε κάποιος ενδιαφερόμενος να το προμηθευτεί.
Το 2011 ξανακυκλοφόρησε με μόνον 110 νέες κάρτες. Άξιο απορίας αποτελεί πως οι Steve Jackson και David Martin γνώριζαν τόσα πολλά για το τι έμελλε να συμβεί τα επόμενα χρόνια, πληροφόρηση εκ των έσω; διαρροή πληροφοριών με σκοπό το ακατάσχετο κέρδος;

  • Μάγια

Πώς οι Μάγια εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν εξίσου ξαφνικά καταφέρνοντας στα λίγα χρόνια της υπαρξής τους να αναπτύξουν τόσο μεγάλο πολιτισμικό επίπεδο..;   

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Μάγια είχαν έρθει σε επαφή  με εξωγήινα όντα(η ύπαρξη των οποίων στα τότε χρόνια έχει αποδηχθεί επιστημονικά),από τα οποία έλαβαν και τις υπερβολικά αναπτυγμένες τους γνώσεις για την αστρολογία. Ενώ γνωστή είναι και η άποψη ότι οι γνωστές για τον τρόπο κατασκευής πυραμίδες τους δεν δημιουργήθηκαν από τους ίδιους

  • Οι πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούνε το μεγαλύτερο μυστήριο στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα αναπάντητο ερώτημα, είναι το ποιος τις έφτιαξε και πώς φτιάχτηκαν. Μήπως όμως τις έφτιαξαν εξωγήινοι;

 

  • Υπάρχει όντως η λέσχη bilderberg..;

 

  • Τι απέγινε η αποστολή   Apollo 18 του Αμερικανικού στρατού..;

 

  • Τι ισχύει για το πείραμα της Φιλαδέλφειας και τι σχέση έχει ο ελληνικός στρατός με αυτό..;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν τροφή προς σκέψη για κάθε άνθρωπο που θέλει ίσως να θεωρείται ενημερωμένος. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, σε βιβλία, αλλά ακόμα και σε εφημερίδες μπορεί να ερευνήσει σε μεγάλο βαθμό το θέμα και να δημιουργήσει μία εμπεριστατωμένη άποψη επί των θεμάτων.

Σχολιάστε

Top