Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Δεύτερη Κυριακή του Μάη,  η γιορτή της Μητέρας

Ετοιμάζαμε πολύ καιρό πριν την εκδήλωση που παρουσιάσαμε την Κυριακή, 12 Μαΐου, το απόγευμα, στην τάξη μας.

Γιορτή αφιερωμένη σε κάποια από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής κάθε παιδιού και κάθε ανθρώπου: γιορτή για τις μανούλες και τις γιαγιάδες μας (που είναι δυο φορές μανούλες μας).

Κάθε φορά που οργανώνουμε και παρουσιάζουμε με τους μαθητές μου αφιερώματα στη μητέρα, εισπράττουμε τα ίδια πάντα συναισθήματα: απίστευτη συγκίνηση, τρυφερότητα, δάκρυα χαράς και περηφάνιας των μητέρων και των γιαγιάδων για τα μικρούλια, που έστησαν προς τιμήν τους μια ολόκληρη εκδήλωση.

Βίντεο με φωτογραφίες από τη γέννηση των μικρών μαθητών μέχρι και την τωρινή ηλικία τους, φωτογραφίες μαζί με τις μανούλες τους σε διάφορες στιγμές της ζωής τους, απαγγελίες ποιημάτων και κειμένων που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτές, τραγούδια που υμνούν την προσφορά και το μεγαλείο της μητρικής αγάπης, είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν κάθε φορά τη γιορτή μας.

Το πλήθος των προσωπικών δεδομένων των μαθητών δεν μου επιτρέπει να δημοσιοποιήσω κάτι από τα παραπάνω. Ανώνυμα λοιπόν παραθέτω κάποια κείμενα παιδιών, από παλαιότερες και πιο πρόσφατες γιορτές για τη μητέρα.

1

1Α

1Β

1Γ

1Δ

1Ε

1ΣΤ

Ανάμεσα σε κατασκευές, ζωγραφιές και τιμητικά διπλώματα καλύτερης μητέρας, οι μαθητές μου φέτος αποφάσισαν να φιλοτεχνήσουν και να χαρίσουν στις μανούλες τους έναν πίνακα ζωγραφικής. Τα παιδιά εν δράσει, οι πίνακές τους και ένα από τα τραγούδια που αφιέρωσαν στις μαμάδες τους στο βίντεο που ακολουθεί:

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης