Αυτό το ξέρατε;

ΑΠΟ: tsatsarois - Φεβ• 22•15

Ο ταραμάς είναι αυγά μπακαλιάρου.

 Τα αβγά του μπακαλιάρου, πριν τον βάλουν να ξεραθεί, τα αφαιρούν, τα αλατίζουν καλά και τα βάζουν μέσα σε μεγάλα βαρέλια να ωριμάσουν. Στη συνέχεια και μετά από ένα εύλογο διάστημα ημερών, αφαιρούν την μεμβράνη που τα περιβάλλει και τα ανακατεύουν. Έτσ,ι η πρώτη ύλη του ταραμά είναι σχεδόν έτοιμη.
Πολλά κράτη του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, βάφουν τεχνητά τον ταραμά με κόκκινη μπογιά για λόγους αισθητικής. Έχει δηλαδή διαπιστωθεί ότι το καταναλωτικό κοινό προτιμά περισσότερο τον κόκκινο ταραμά από τον λευκό.

Συντάκτριες:

  • Πρίφτη Μαρία
  • Τσατσαρώνη Ισμήνη

 

Σχολιάστε

Top