21Σεπτεμβρίου- Διεθνής Ημέρα Ειρήνης-«Εκπαίδευση για την Ειρήνη»

 

E_Education_for_Peace

100 Ημέρες πριν από τη φετινή Διεθνή Ημέρα Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου 2013) που φέτος έχει θέμα «Εκπαίδευση για την Ειρήνη»

Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν: Η εκπαίδευση πρέπει να καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό στους άλλους και στον κόσμο στον οποίο ζούμε.

» Βρισκόμαστε σήμερα 100 ημέρες πριν τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης, την Ημέρα που τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τους εμπόλεμους σε όλο τον κόσμο να καταθέσουν τα όπλα τους και να δώσουν μια πραγματική ευκαιρία. στην ειρήνη.

Η Διεθνής Ημέρα της Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, προσφέρει την ευκαιρία στον κόσμο να σταματήσει, να αναλογιστεί και να δει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας που δημιουργούν οι συγκρούσεις.

Το θέμα της φετινής Ημέρας είναι η «Εκπαίδευση για την Ειρήνη». Τα Ηνωμένα Έθνη θα εξετάσουν τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση στην προώθηση της παγκόσμιας ιθαγένειας. Δε φτάνει μόνο να μάθουμε στα παιδιά να διαβάζουν, να γράφουν και να μετρούν. Η εκπαίδευση πρέπει να καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό στους άλλους και στον κόσμο στον οποίο ζούμε, και να βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργήσουν πιο δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς ειρηνικές κοινωνίες.

 

Σχολιάστε

Top