ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες του κόσμου

Συστατικά

  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. βούτυρο, αιγοπρόβειο ή τύπου Κερκύρας
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 στικ βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. ανθόνερο

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
    • ·  Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
    • ·  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • ·  Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
    • ·  Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.
    • ·  Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει.
    • ·  Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
    • ·  Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
    • ·  Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.)  και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη και να μη σπάσουν όσο ψήνονται.
    • ·  Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
    • ·  Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
    • ·  Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
    • ·  Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.
    • ΚΑΛΗ ΣΑ Σ ΟΡΕΞΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης