Γιατί δεν μπορεί να «κλέψει» τα Χριστούγεννα ο covid-19

Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα στενά με τον στολισμό τόσο των πόλεων και καταστημάτων όσο και του σπιτιού μας. Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να δώσουν μία εορταστική ατμόσφαιρα με γκι, λαμπιόνια, κεράκια κάλτσες, γιρλάντες, διάφορα στολίδια και φυσικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη. Είναι μία γιορτή που ενώνει την οικογένεια, καθώς μαζεύονται όλοι κυρίως συγγενείς γύρω από το γιορτινό τραπέζι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Για μας τα παιδιά και κυρίως για τα πιο μικρά παιδιά που περιμένουν το Άγιο Βασίλη να κάνει την εμφάνισή του, οι μέρες αυτές είναι από τις καλύτερες του χρόνου εφόσον δεν έχουμε σχολείο, μαζευόμαστε όλοι για το στολισμό του δέντρου και του σπιτιού, παίρνουμε δώρα, είναι η δική μας μαγική εποχή.

Dora_dendro Πόσα από αυτά που κάναμε πέρυσι μπορούμε να επαναλάβουμε φέτος με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο και πόσα θα μείνουν μακρινές αναμνήσεις.

Κάνοντας μία λίστα δραστηριοτήτων και συνηθειών ανακαλύπτει κάποιος ότι τα περισσότερα από όσα είναι συνδεμένα με τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα στερήσει ο κορωνοϊός. Ψώνια, δώρα, στολισμός, τραπέζια, παιχνίδια, οικογενειακές στιγμές, ταινίες και πολλά άλλα μπορούν να επαναληφθούν και στα Covid Χριστούγεννα, προσαρμοσμένα στα δεδομένα της εποχής, διατηρώντας όμως την ουσία τους.

Χριστούγεννα σημαίνει περισσότερο φαγητό και ποτό γύρω από το μεγάλο τραπέζι του σπιτιού παρέα με την οικογένεια και τους στενούς φίλους. Μπορεί η γαλοπούλα να είναι φέτος μικρότερη, καθώς οι καλεσμένοι θα είναι λιγότεροι, όμως το γιορτινό τραπέζι θα στρωθεί και θα είναι μία ευκαιρία για πιο ουσιαστική επαφή μεταξύ μας.

Trapezi

Όσο για τα κάλαντα μπορεί φέτος εμείς τα παιδιά να μην οργανώσουμε την παρέα μας για να βγούμε στις γειτονιές με τρίγωνα και μουσικά όργανα, αλλά θα μπορούμε να τα πούμε διαδικτυακά, με ομαδική κλήση και να συναντηθούμε στον υπολογιστή με φίλους και ξαδέρφια για να πούμε τα κάλαντα σε συγγενείς.

kala_xristougenna

.

Επίσης οι υπεύθυνοι μιας επιχείρησης από τη Θεσσαλονίκη, σκέφτηκαν τη βίντεο -κλήση ως λύση, ώστε να επικοινωνήσουμε σε ζωντανή σύνδεση με τον αγαπημένο μας ΄Αι Βασίλη, για να του εκφράσουμε τις επιθυμίες μας αλλά και να του πούμε τα κάλαντα. Ο χαρακτηριστικός ήχος της βίντεο κλήσης αντηχεί στο σπίτι του Άι Βασίλη στον Βόρειο Πόλο την ώρα που τα ξωτικά κάνουν διάλειμμα από το πακετάρισμα των δώρων. Ο Άγιος Βασίλης, απαντά με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και αρχίζει η συνομιλία με τον μικρό φίλο ή φίλη που έχει πάρει ήδη τη θέση του στο άλλο μισό της οθόνης.

ai_vasillis

Ξέρω ότι ο κορονοϊός είναι πολύ επικίνδυνος. Πάντα βγαίνουμε νικητές από κάτι που μας δυσκολεύει και θα τα καταφέρουμε και σε αυτή την δοκιμασία.

covid-Last

Δεν μπορεί να μας κλέψει τα Χριστούγεννα ο covid-19

Αριάδνη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης