Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά:  100γρ. λιωμένο βούτυρο

170γρ.ζάχαρη

3 αυγά

1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε 170 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 αυγά και ξαναχτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με την κουτάλα, μετά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά και 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια και ξανά ανακατεύουμε.Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30λ.Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι στο πάγκο της κουζίνας και αρχίζουμε να πλάθουμε- απλώνουμε το μείγμα με τον πλάστη. Τα κόβουμε σε χριστουγεννιάτικα σχήματα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.Τέλος αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη άχνη.

 

 

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης