ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ

Η Νίκη Ελευθεριάδη γεννήθηκε, το 1954, στην Πέτρα Λέσβου.

Είναι ζωγράφος και κόρη του Τάκη Ελευθεριάδη, από την Πέτρα, ενός αξιόλογου ζωγράφου, που ανάλωσε τη ζωή του στην τέχνη.

Η Νίκη Ελευθεριάδη έζησε ως παιδί μέσα στα βιβλία και τις συλλογές του πατέρα της. Το ζωγραφικό έργο του πατέρα της και η αγάπη του για τη λαϊκή κεραμική επηρέασαν τη ζωγραφική της. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Διακόσμηση στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών και Πλαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII.

Τα έργα της  εντάσσονται στα πλαίσια της λαϊκής ζωγραφικής. Αντλεί τη θεματογραφία της από την πλούσια φαντασία της και τα παιδικά της όνειρα. Ζωγραφίζει τοπία, εσωτερικά αρχοντικών σπιτιών, κυρίες με μακριούς λαιμούς και  ονειροπόλα μάτια πότε στη βεράντα ενός αρχοντικού, πότε μπροστά στη θάλασσα.

Τα έργα της Νίκης Ελευθεριάδη που απεικονίζουν τοπία με λιόδεντρα:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ ΕΛΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ ΕΛΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ ΕΛΙΑ 1

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ ΕΛΙΑ 3

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ ΕΛΙΑ 2

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΝΙΚΗ ΕΛΙΕΣ 2

Πηγές:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%B7_%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7

https://paletaart4.wordpress.com/2017/05/29/%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-niki-eleftheriadi-1954-part-ii/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης