ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

315525632_1156586491683526_7063943366686727510_n

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΜΦΙΛΩΝ

Το Σχολείο βρίσκεται στο χωριό Πάμφιλα, το οποίο απέχει 7 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη της Μυτιλήνης, την πρωτεύουσα της Λέσβου. Τα Πάμφιλα είναι το βορειότερο χωριό του Δήμου Μυτιλήνης και θεωρείται το «κεφαλοχώρι» της περιφέρειας. Καθώς μπαίνουμε στο χωριό, δεξιά και αριστερά, στέκουν τα διδακτήρια του χωριού. Στα αριστερά μας ορθώνεται το «Βοστάνειο», Δημοτικό Σχολείο το οποίο χτίστηκε το 1928, που εντυπωσιάζει με την επιβλητική του είσοδο δωρικού ρυθμού. Δεξιά μας βλέπουμε το Γυμνάσιο Παμφίλων και το Γενικό Λύκειο Παμφίλων, που κατασκευάστηκε το 1986.
Το ΓΕ.Λ. Παμφίλων είναι ένα διώροφο κτήριο με μία μεγάλη αυλή, στην οποία κατασκευάστηκε κλειστό γήπεδο βόλεϊ και μπάσκετ αερο-υποστηριζόμενου θόλου. Στο ισόγειο του κτηρίου φιλοξενούνται το γραφείο των καθηγητών, η βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες διδασκαλίας και το εργαστήριο χημείας-βιολογίας. Με δύο μαρμάρινες σκάλες φτάνει κανείς στον πρώτο όροφο και αντικρίζει ένα μεγάλο διάδρομο, όπου βρίσκονται πέντε αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής και μία αίθουσα σχεδίασης και δημιουργικής απασχόλησης.
Ο μαθητικός πληθυσμός του ΓΕ.Λ. Παμφίλων προέρχεται από τα χωριά Πάμφιλα, Παναγιούδα, Μόρια, Αφάλωνα, Θερμή, Κώμη, Πηγή, Νέες Κυδωνίες και Μυστεγνά και κατά το τρέχον σχολικό έτος ανέρχεται σε 99 μαθητές/τριες. Στο Σχολείο διδάσκουν 20 εκπαιδευτικοί. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας του Σχολείου είναι:
http://lyk-pamfil.les.sch.gr/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης