Το ΕΝΕΕΓΥΛ στα σχολικά ερτζιανά!

Η καινοτόμος δράση που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά και αφορά στη συμμετοχή του σχολείου μας στο διαδικτυακό ευρωπαϊκό ραδιόφωνο εγκρίθηκε και φέτος και το ταξίδι μας ξεκίνησε. Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι στους στόχους μας δεν περιλαμβάνεται μόνο η μετάδοση γνώσεων, αλλά και η δημιουργία μελλοντικών πολιτών με εφόδια που θα οδηγηθούν στην κοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες.

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την ιστορία και τη λειτουργία του ραδιοφώνου, δημιουργώντας εκπομπές για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Υπεύθυνη είναι οι εκπαιδευτικοί κ. Κατερίνα Τρανού (ΠΕ20), η κ. Μαρία Κρανίτη (ΠΕ02) και η κ. Κρυσταλλία Γκολφινοπούλου (ΠΕ16).

Για δεύτερη λοιπόν σχολική χρονιά, η ομάδα «e-radioφωνές μας» ξεκινά τις εκπομπές της στην συχνότητα του διαδικτυακού Ευρωπαϊκού σχολικού ραδιοφώνου στο http://europeanschoolradio.eu/player.php. Το πρόγραμμα των σύντομων θεματικών εκπομπών που ακούγονται θα το βρείτε στον αντίστοιχο σύνδεσμο. Οι εκπομπές θα επαναλαμβάνονται μέχρι να αντικατασταθούν από νεότερες.

Την Παρασκευή 26/1/2018 στη ζώνη 16.00 – 17.00, θα ακουστεί η πρώτη μας ραδιοφωνική εκπομπή για φέτος με τίτλο «Η τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας». Η εκπομπή αυτή αφορά στην εμπειρία μας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο που παρακολουθήσαμε την τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας από τους Έλληνες λαμπαδηδρόμους στην ολυμπιακή επιτροπή της Νότιας Κορέας.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή μας αυτή την Παρασκευή στις 16.00 και μείνετε συντονισμένοι στο ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης