Το Σχολείο μας – ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω

Το σχολείο μας είναι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αιγάλεω (ΕΝΕΕΓΥΛ).

Έρχονται μαθητές από διάφορες περιοχές τις δυτικής Αθήνας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το γυμνάσιο έχει 4 τάξεις και μετά από αυτό οι μαθητές μπορούν αν θέλουν να πάνε στο Λύκειο.

Στο γυμνάσιο διδασκόμαστε τα μαθήματα γενικής παιδείας του γυμνασίου δηλαδή γλώσσα, αρχαία από μετάφραση, μαθηματικά, ιστορία, βιολογία, φυσική, γεωγραφία, χημεία, μουσική , γυμναστική. Εκτός από αυτά έχουμε και εργαστήρια γεωπονίας, πληροφορικής, υδραυλικών που σε αυτά παίρνουμε τις βασικές γνώσεις και βλέπουμε με τι ασχολούνται αυτά τα επαγγέλματα ώστε να αποφασίσουμε ποια δουλειά θέλουμε να κάνουμε. Στο Λύκειο διαλέγουμε ποια ειδικότητα θέλουμε να ακολουθήσουμε και διδασκόμαστε τα μαθήματα που αντιστοιχούν στο ανάλογο εργαστήριο. Τελειώνοντας το Λύκειο παίρνουμε πτυχίο της ειδικότητας που κάναμε.

Εκτός από μαθήματα συμμετέχουμε σε προγράμματα και φτιάχνουμε προϊόντα γεωπονίας και τροφίμων όπως σαπούνια, κεριά, ελιές, λάδι, μαρμελάδα, κομπόστες και γλυκά του κουταλιού, κρασί, και ξύδι, άλλα και καλλυντικά όπως κηραλοιφές. Σε ένα άλλο πρόγραμμα στολίζουμε το σχολείο με ψηφιδωτά.

προϊόντα γεωπονίας και τροφίμων Κατασκευές στο εργαστήριο γεωπονίας-Σαπούνια, κεριά, ελιές, λάδι, μαρμελάδα, κομπόστες και γλυκά του κουταλιού, κρασί και ξύδι, αλλά και καλλυντικά όπως κηραλοιφές.

Προϊόντα γεωπονίας και τροφίμων Κατασκευές στο εργαστήριο γεωπονίας-Σαπούνια, κεριά, ελιές, λάδι, μαρμελάδα, κομπόστες και γλυκά του κουταλιού, κρασί και ξύδι, αλλά και καλλυντικά όπως κηραλοιφές.

Ψηφιδωτά

Ψηφιδωτά στα παρτέρια της αυλής

Με την πληροφορική κάνουμε εκπομπές στο ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο με την ομάδα «e-radioφωνές μας» και εκδίδουμε σχολική εφημερίδα με τίτλο «Τα Νέα Ταξιδεύουν». Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία του διαδικτύου για να φτιάχνουμε σταυρόλεξα, κινούμενες εικόνες (GIF), ομιλούντες χαρακτήρες, κόμιξ, ebook και πολλά άλλα. Επίσης ασχολούμαστε με την ασφάλεια στο ίντερνετ και συμμετέχουμε στο Freemobility που είναι μια εκστρατεία για το δικαίωμα τις ελεύθερης μετακίνησης όλων των πολιτών.

Στα υδραυλικά μαθαίνουμε να κάνουμε σιδηροκόλληση, φτιάχνουμε τους σωλήνες του σχολείου, τα καζανάκια, βάζουμε ράφια, φτιάχνουμε παγκάκια και άλλες κατασκευές για το σχολείο μας.

παγκάκι

Παγκάκι. Κατασκευή στο εργαστήριο υδραυλικών

 Από τους μαθητές του Δ4: Αμαζόνα Ντ.- Γιώργος Μ.- Δημήτρης Λ.- Κωνσταντίνος Κ.- Λάμπρος Π.- Χρήστος Α.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης