3ο Τεύχος

ΜΗΤΡΟΛ06

Η πρόκληση της Μεγάλης Εβδομάδας! του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία πρόκληση από τον Χριστό μας να Τον ακολουθήσουμε με αγάπη στην πορεία Του προς το Πάθος και την Ανάσταση.    Και κυρίως, όταν η ανθρώπινη προδοσία Τον ανεβάσει στον Σταυρό, ….

5D4_0364

Συνέντευξη του Δημάρχου Λοκρών, κ. Ζεκεντέ Αθανασίου

1.       Ποια  είναι  τα  καθήκοντα  και  οι  υποχρεώσεις  του  Δημάρχου; Τα  βρίσκετε εύκολα  ή  δύσκολα; Είναι  όπως  τα  υπολογίζατε  πριν  την  εκλογή  σας;    Ο θεσμός του Δημάρχου είναι πολύπλοκος και με πολλές υποχρεώσεις, ειδικά ….

νηστεια

Η νηστεία της Σαρακοστής

Νηστεία :  ένας αγώνας για τη σωματική ή την ψυχική αγνότητα;    Όταν σκεφτόμαστε την νηστεία στην σύγχρονη Ορθόδοξη Εκκλησία, το μυαλό μας σχεδόν αμέσως τείνει να πάει στους εκκλησιαστικούς κανόνες σχετικά με νηστίσιμα και ….

weekedmegafg

Πώς επηρεάζουν τα social media τη ζωή μας στη καραντίνα

   Αρχικά, κατά την διάρκεια της καραντίνας, στην οποία βρισκόμαστε μέχρι και αυτή τη στιγμή, τα social media έχουν επηρεάσει αρκετά την καθημερινότητα του ατόμου και συμβάλλουν σε μια ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αλλά ….

αρχείο λήψης

Αναγέννηση Μαλεσίνας – Λοκρίδα

   Τα πιο όμορφα αθλήματα ανθίζουν με τα χρόνια, δίνοντας οι αθλητές τον καλύτερό τους εαυτό και αγωνιζόμενοι για αυτό. Ένα από αυτά είναι το μπάσκετ. Στην περιοχή της Λοκρίδας υπάρχει μια ομάδα η οποία, ….

ελια

Η ελιά

   Στη σημερινή εποχή η ελιά αποτελεί ένα από τα πιο βασικά συστατικά στοιχεία  της  τροφικής αλυσίδας καθώς και της Μεσογειακής διατροφής. Αρχικά η ελιά είναι ένα από τα πιο παλαιά σύμβολα στον κόσμο και ….

c2ff98a0a867e7fc23300a61420d1afc_XL

Χάικου με θέμα 25η Μαρτίου

Σημαία ελληνική ανεμίζει και γεμίζει χαρά   Η λεβεντιά και η ανδρεία των παλιών μένει μέσα μας   Αναλλοίωτη  στην καρδιά και στην ψυχή πάντα σεβαστή   Λευτεριά περήφανη για πάντα θα ΄ναι γι΄ αυτό ….

1-268

Se gnwrizw (gnorizo) apo tin kopsi tou spathiou tin tromeri…

   Greek (=ελληνικά) και η κατάληξη lish (κατάληξη της λέξης  english) = greeklish (φωνητικά ή ορθογραφικά). Αυτή είναι η νέα μόδα, αυτή είναι η νέα ψηφιακή γραφή και ο «πρωτοποριακός» και ρηξικέλευθος τρόπος γραφής, όπου κάθε λέξη μιας γλώσσας μεταγράφεται φωνητικά στο γραπτό λόγο με ….

ΤΟΛΜΗ-ΚΑΙ-ΑΡΕΤΗ

Ιστορίες για τους schooligans του τελευταίου θρανίου

«Περί ελευθερίας»: Μεγάλος Μαθητής: Δάσκαλε, αγαπώ την Ελευθερία. Μικρός Δάσκαλος: Καλά, εσύ προχθές μια Εύα δε σκεφτόσουνα; Μεγάλος Μαθητής: Δεν μιλάω για γυναίκα, δάσκαλε, για την έννοια της Ελευθερίας μιλάω. Μικρός Δάσκαλος: Α! Ναι; Και ….