ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Η εκδρομή υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη τριών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: τα Πολιτιστικά προγράμματα «Ανεβάζοντας μία θεατρική παράσταση» και «Ηλεκτρονική Εφημερίδα σχολείου 2023-24» και το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ευαισθητοποίηση μαθητών μέσω τέχνης για την κλιματική αλλαγή». Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 70 μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις του σχολείου, οι οποίοι/ες είχαν δηλώσει συμμετοχή στο παραπάνω προγράμματα.
Με βάση το πρόγραμμα της εκδρομής την Πέμπτη 7 Μαρτίου επισκεφθήκαμε τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, όπου η θεατρική ομάδα του σχολείου διαγωνίστηκε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης με το θεατρικό έργο «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!». Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν δυο θεατρικές παραστάσεις άλλων σχολείων και έπειτα την παράσταση του σχολείου μας. Μετά το πέρας της παράστασης κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο για τη διανυκτέρευση.
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κινηματογράφου στην παραλία της Θεσσαλονίκη και έπειτα το κέντρο της πόλης. Το απόγευμα, μάλιστα, με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε από τους διοργανωτές των Πανελλήνιων Αγώνων Τέχνης, ότι η παράσταση του σχολείου μας κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία του θεάτρου, καθώς και άλλα δύο βραβεία: το βραβείο «Πρωτοτυπίας» και το βραβείο «Βίντεο στην παράσταση». Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση, συγκίνηση και περηφάνεια στους μαθητές, αλλά και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη έκρηξη συναισθημάτων σε όλους.
Το Σάββατο 9 Μαρτίου κατευθυνθήκαμε και πάλι στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για να παραβρεθούμε στην τελετή απονομής των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Τέχνης, όπου το η θεατρική μας ομάδα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό κατά την παραλαβή των τριών Βραβείων που κατάφερε να αποσπάσει. Μετά το πέρας της απονομής επιστρέψαμε στην Ελευθερούπολη και στο χώρο του σχολείου.
Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων μαθητών η εκδρομή αυτή αποτέλεσε μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία για τους ίδιους που σίγουρα θα αναπολούν στα επόμενα χρόνια της ζωής τους! Η συμπεριφορά των μαθητών ήταν άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα και μάλιστα δεχθήκαμε συγχαρητήρια τόσο από τους υπεύθυνους το ξενοδοχείου, όσο και από τους διοργανωτές των Αγώνων Τέχνης στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί
Σιβάκης Νίκος
Τζιμούρτα Δέσποινα
Γερακάκη Γεωργία
Καρύδη Δέσποινα

Thess_01

thess_03

Thess_02

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης