Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Γράφουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας Παπαδημητρίου Κάτια, Σταματιάδου Κωνσταντίνα, Μούχα Έμι, Μπαλής Γιώργος

Η εμπειρία της συμμετοχής μας στους 10ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης στις 7 Μαρτίου 2024, ήταν ένα όνειρο, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά μήνες και έγινε πραγματικότητα. Ας τα πάρουμε από την αρχή…
Φτάνοντας στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, όπου γίνονται οι αγώνες ήμασταν αγχωμένοι. Είχαμε αγωνία. «Θα τα καταφέρουμε;» αναρωτιόμασταν. Όταν ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πως ήρθε η σειρά μας να ανέβουμε στη σκηνή, μπήκαμε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και όλοι μαζί «μια γροθιά» να παρουσιάσουμε μία τέλεια παράσταση. Σε δέκα λεπτά στήσαμε σκηνικά και αντικείμενα, μάθαμε εισόδους-εξόδους, μάθαμε να αλλάζουμε πλευρά περνώντας από ένα υπόγειο γήπεδο μπάσκετ, και βγήκαμε στη σκηνή. Η σκηνή ήταν πολλή μεγαλύτερη από ότι είχαμε συνηθίσει, ανεβοκατεβαίναμε τα σκαλιά, περνούσαμε τρέχοντας μέσα από το γήπεδο, παίρναμε τα σωστά αντικείμενα και στην ώρα μας, χωρίς να μπερδέψουμε λόγια, να ξεχάσουμε ατάκες, ήμασταν στη σκηνή. Η αδρεναλίνη στα ύψη. Όταν τελειώσαμε, στο θερμό χειροκρότημα και στη συγκίνηση στα πρόσωπα των θεατών καταλάβαμε ότι πετύχαμε κάτι σπουδαίο! Να ξεπεράσουμε φόβους, άγχη, ανασφάλειες, κούραση και να εκπροσωπήσουμε το σχολείο και την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο.
Την επόμενη μέρα μας ανακοινώθηκε, αυτό που όλοι θέλαμε, ελπίζαμε, ευχόμασταν: 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία θεάτρου, καθώς και Βραβείο Πρωτοτυπίας και Βραβείο Βίντεο. Τη στιγμή της απονομής η χαρά, ο ενθουσιασμός, το αίσθημα της δικαίωσης και τα χαμόγελα, πολλά χαμόγελα κυριαρχούσαν. Αυτά τα χαμόγελα μας συντροφεύουν ακόμη και μας θυμίζουν πώς όταν προσπαθείς για κάτι πολύ, όταν καταθέτεις μεράκι και ψυχή τότε πετυχαίνεις!!!

Aponomi

aponomi_2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης