ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ «ΜΑΡΜΙΤΑ»

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Γεωπονίας στην Καβάλα.
Προηγήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού, όπου διενεργήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση από την υπεύθυνη του Μουσείου, κυρία Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου. Από την επαφή με τα εκθέματα, αλλά και την παρουσίασή τους από την κ. Χαλβατζόγλου, οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις που αφορούν τόσο στην καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία του καπνού, όσο και στην ίδια την ιστορία της πόλης. Μιας πόλης της οποίας η ύπαρξη και η ανάπτυξη ήταν για μεγάλο διάστημα συνυφασμένη με την παραγωγή κι εμπορία καπνικών προϊόντων, αλλά και του καπνεργατικού κινήματος.

dis_01

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ζυθοποιεία «Μαρμίτα», όπου οι μαθητές παρακολούθησαν τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής διαφόρων τύπων μπύρας.
Έγινε ενημέρωση από τον Τεχνικό Σύμβουλο και έναν από τους ιδρυτές της επιχείρησης, για τα οικονομικά στοιχεία, την βιωσιμότητα μιας μικρής επιχείρησης στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον και την νεοφυή επιχειρηματικότητα. Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο κι ένα γκαράζ, όπου μια παρέα νέων παιδιών παρασκεύασε την πρώτη οικιακή τους μπύρα.

IMG-f02c2cc2d6c0175e9d21a9d78b1d165b-V

did_02

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης