ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΣΕΡΡΕΣ

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με τελικό προορισμό την πόλη των Σερρών. Στην εκδρομή συμμετείχαν 226 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου και 11 συνοδοί εκπαιδευτικοί.
Η αναχώρηση έγινε στις 08:30 από το χώρο του σχολείου και αρχικά επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης στο οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέματα της περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους έως και την βυζαντινή περίοδο.

amfi_01

amfi_03

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την πόλη των Σερρών, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης των Σερρών, το οποίο στεγάζεται στο διατηρητέο μνημείο «Μπεζεστένι», που είναι μια κλειστή στεγασμένη αγορά του 15ου αιώνα, από τις ελάχιστες που απέμειναν στον ελλαδικό χώρο και έχει τη μορφή των παλαιών Βυζαντινών αγορών.

2023-10-30

Έπειτα οι μαθητές είχαν τον απαραίτητο χρόνο για το μεσημεριανό τους φαγητό στα μαγαζιά των κεντρικών πεζοδρόμων της πόλης των Σερρών. Στις 16:45 αναχωρήσαμε από τις Σέρρες με προορισμό την Ελευθερούπολη, όπου φτάσαμε στις 18:00 το απόγευμα. Όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκεια της εκδρομής, η συμπεριφορά των μαθητών ήταν άψογη και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα!

amfi_04

amfi_05

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης