
Στα πλαίσια του eTwinning έργου που συμμετέχει το σχολείο μας, μαθητές της Α’ Τάξης έλαβαν μέρος στο Hour of Code 2024 με τη δραστηριότητα: https://studio.code.org/s/music-jam-2024/lessons/1/levels/1.
Το Hour of Code ξεκίνησε ως μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον «κώδικα», να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει τα βασικά και να διευρύνει τη συμμετοχή στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών. Έκτοτε, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια προσπάθεια για τον εορτασμό της επιστήμης των υπολογιστών, ξεκινώντας με ωριαίες δραστηριότητες κωδικοποίησης και επεκτεινόμενη σε κάθε είδους δράσεις της κοινότητας.
Το Hour of Code πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την Εβδομάδα Εκπαίδευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών 2024 διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2024. Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών διεξάγεται ετησίως προς τιμήν της γενέθλιας ημέρας της πρωτοπόρου της πληροφορικής, Admiral Grace Murray Hopper (9 Δεκεμβρίου 1906).