Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης με προορισμό τον Πειραιά Αττικής από την Πέμπτη 20-3-2025 έως την Κυριακή 23-3-2025, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2024-25.
Συγκεκριμένα στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν 56 μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι εργάστηκαν στα Πολιτιστικά Προγράμματα: «Ανεβάζοντας μία Θεατρική παράσταση» και «Ηλεκτρονική Εφημερίδα σχολείου 2024-25», ενώ συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που υλοποιούν τα προγράμματα: κ. Τζιμούρτα Δέσποινα, κ. Γερακάκη Γεωργία, κ. Καρύδη Δέσποινα και κ. Σιβάκης Νικόλαος.
Απώτερος σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. Πειραιά, με την θεατρική παράσταση «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!».

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 ξεκινήσαμε στις 08:30 από το χώρο του σχολείου και φτάσαμε το βράδυ στις 20:30 στο ξενοδοχείο Oasis Hotel Apartments που βρίσκεται στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια για την διανυκτέρευση. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο ήταν άριστο, ικανοποίησε στο έπακρο τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και μας πρόσφερε μία ευχάριστη διαμονή.
Την επόμενη μέρα -Παρασκευή 21-3-2025- παρουσιάσαμε τη θεατρική μας παράσταση «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νίκαιας, με κοινό τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια, τα ειλικρινή συγχαρητήρια και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες της θεατρικής μας ομάδας, αλλά και για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι βοήθησαν πρόθυμα σε οτιδήποτε χρειάστηκε.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ιστορικές περιοχές της Αθήνας (Πλάκα, Ρωμαϊκή Αγορά, Μοναστηράκι), να επισκεφθούν το Μουσείο την Ακρόπολης με τα θαυμαστά εκθέματα και να φωτογραφηθούν με φόντο τον Παρθενώνα. Στο τέλος της ημέρας οι μοναδικές εικόνες και τα αξέχαστα συναισθήματα κατέκλυσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφήνοντας μια γλυκιά ανάμνηση από αυτό το υπέροχο ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας!



Την Κυριακή 23 Μαρτίου ήταν η ημέρα της επιστροφής. Ύστερα από περίπου 12 ώρες ταξιδιού φτάσαμε στην Ελευθερούπολη και στο χώρο του σχολείου στις 21:00 το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής επέδειξαν άψογη συμπεριφορά και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα στους συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Και του χρόνου!!
