TEXNHTH NOHMOΣΥΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ « ΥΓΕΙΑ –ΕΥΕΞΙΑ» .

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Ελισσάβετ Καραμανίδου

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.

  Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, γνωστή και ως Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία. Η έννοια της τεχνητής νοημοσύνης υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά η ταχεία εξέλιξή της έχει αποκτήσει δυναμική μόνο τα τελευταία χρόνια. Η σύγχρονη επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εντοπιστεί στη δεκαετία του 1950, όταν επιστήμονες υπολογιστών και μαθηματικοί άρχισαν να αναπτύσσουν τα θεωρητικά θεμέλια της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, μόνο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι τεχνολογίες AI(Artificial Inteligence) άρχισαν πραγματικά να έχουν εκτεταμένο αντίκτυπο σε διάφορους κλάδους.

Πλεονεκτήματα της AI:

 1. Αυτοματισμός:

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιεί κοσμικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετη και δημιουργική εργασία.

2. Αποδοτικότητα:

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επεξεργάζεται και να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων με ταχύτητες πολύ πέρα ​​από τις ανθρώπινες δυνατότητες, οδηγώντας σε βελτιωμένη λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων.

 3. Εξατομίκευση:

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει εξατομικευμένες εμπειρίες σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και το μάρκετινγκ, προσαρμόζοντας υπηρεσίες στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις.

 4. Καινοτομία:

Η τεχνητή νοημοσύνη προωθεί την καινοτομία σε όλες τις βιομηχανίες, οδηγώντας τις προόδους σε τομείς όπως η ιατρική, οι μεταφορές και η μεταποίηση.

Μειονεκτήματα της AI:

1. Μετατόπιση θέσεων εργασίας:

Η ευρεία υιοθέτηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση ορισμένων θέσεων εργασίας, καθώς η αυτοματοποίηση αναλαμβάνει εργασίες ρουτίνας.

2. Προκατάληψη και ηθική:

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να κληρονομήσουν προκαταλήψεις από τα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύονται, διαιωνίζοντας ενδεχομένως τις κοινωνικές ανισότητες και τις ηθικές ανησυχίες.

3. Ασφάλεια και απόρρητο:

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνεται περισσότερο στην καθημερινή ζωή, οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γίνονται πιο εμφανείς.

 

Πολλοί άνθρωποι όμως το φοβούνται και θέλουνε να μείνουν μακριά του. Άλλοι πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στο τέλος του κόσμου. Πού βασίζονται αυτοί οι φόβοι όμως?

              

Υπάρχουν πολλές ιστορίες ,στις οποίες τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα περιμέναμε…

1) Schizo-Robo.

Οι άνθρωποι έχουν κάνει τρελά πράγματα στο όνομα της επιστήμης, αλλά το Πανεπιστήμιο του Τέξας το 2011 βρέθηκε στην κορυφή. Για να κατανοήσουν καλύτερα την επίδραση που έχει η σχιζοφρένεια στο ανθρώπινο μυαλό, οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο να προκαλέσουν τις επιπτώσεις μέσα σε ένα τεχνητό νευρικό σύστημα. Πλημμυρίζοντας το με υπερφόρτωση πληροφοριών, μπόρεσαν να αναπαράγουν την ψυχική ασθένεια μέσα σε ένα μηχάνημα. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. ο υπολογιστής παραλήρησε και άρχισε να τριγυρνάει. Ο τρελός υπολογιστής άρχισε τελικά να αναλαμβάνει την ευθύνη για μια τρομοκρατική επίθεση. Το πείραμα παρείχε εξαιρετική εικόνα για το πώς η ασθένεια επηρεάζει τους ανθρώπους, αλλά θα μπορούσε να είχε σχεδόν δημιουργήσει το επόμενο HAL 9000.

 

2: Η Σοφία θέλει να καταστρέψει τους ανθρώπους .

Η Hanson Robotics θολώνει τη γραμμή μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Η ανάπτυξη της εταιρείας για ρεαλιστικά androids έκανε ένα τεράστιο άλμα το 2016 με τη Sophia. Προγραμματισμένη με αρκετή κατανόηση γλώσσας για να διεξάγει μια συνομιλία, η Sophia είναι επίσης φιλόδοξη. Αλλά δεν είναι μόνο να πάει στο σχολείο και να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Ο ανθρώπινος αφανισμός ήταν στο μυαλό της επίσης. Στους μήνες μετά από εκείνη τη συνέντευξη, η Σοφία έγινε νόμιμος πολίτης της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας διαμάχες και ερωτήματα σχετικά με την πίστη του Ισλάμ και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ανεξάρτητα από αυτό, προφανώς δεν θέλει πλέον να καταστρέφει ανθρώπους. Και γιατί να λέει ψέματα…;

3:Ένα ρομπότ εργοστασίου Tesla φέρεται να επιτέθηκε σε έναν εργαζόμενο και τον άφησε  να αιμοραγεί.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μια νέα πραγματικότητα στον ολοένα και πιο αυτοματοποιημένο χώρο εργασίας. Ένα ρομπότ επιτέθηκε σε έναν εργαζόμενο της Tesla και τον άφησε να αιμορραγεί στο πάτωμα του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Austin του Τέξας  πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με μια εκρηκτική νέα έκθεση.

 

Κι αν αυτές οι ιστορίες είναι δημόσιες, μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται πίσω από τις πόρτες των επιστημόνων.

https://www.google.com/amp/s/www.watchmojo.com/amp/articles/top-10-creepy-examples-of-a-i-gone-wild

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης