Συμμετοχή σε διαδικτυακή δράση στην αειφόρο εκπαίδευση από το Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Πατσουράκης,

20230515_102838Την Δευτέρα στις 15 Μαΐου, οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας καθώς και οι μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκομίας παρακολούθησαν διαδικτυακή δράση που οργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου με θέμα «Προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης στο πλαίσιο του δικτύου «Διατροφή, Περιβάλλον & υγεία», από μαθητές για μαθητές…».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία:

  • να γνωρίσουν άλλους συμμετέχοντες εκπαιδευτικους και μαθητές από άλλες μαθητικές ομάδες που υλοποίησαν τις σχετικές τους περιβαλλοντικές δράσεις στο περιφερειακό δίκτυο «Διατροφή, Περιβάλλον και Υγεία»,
  • να προαγάγουν τα αισθήματα της συλλογικότητας και της συνεργασίας που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης των εργασιών,
  • να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας του σχολείου με τα υπόλοιπα σχολεία του δικτύου και
  • να υιοθετήσουν μια βιώσιμη διατροφή για την υγεία μας και το περιβάλλον.

Στη διαδικτυακή δράση πήραν μέρος σχολεία όπως το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, το 1ο ΕΠΑΛ/ΕΚ Καλαμαριάς, το Γυμνάσιο Νιγρίτας, το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου-Ε.Κ. Ευόσμου με 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Κλεινών, το Γυμνάσιο Σορωνής, το 2ο Γυμνάσιο Περαίας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας, το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κέρκυρας.

Οι μαθητές έδειξαν ενθουσιασμό για τις περιβαλλοντικές δράσεις τον άλλων σχολείων καθώς και ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην επόμενη διαδικυτακή δράση του δικτύου «Διατροφή, Περιβάλλον και Υγεία» από τη νέα χρονιά.

Σχολιάστε

Top