Κηραλοιφή

κεραλοιφη

Αμαρίλντα Χάνα

Η κηραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού  και περιποίησης του δέρματος.  Είναι μια κρέμα λιπαρή, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά: κερί μέλισσας  και ελαιόλαδο.  Οι ιδιότητες της κηραλοιφής είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για  ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας ,κρέμα σώματος (σε πιο υγρή μορφή). Σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα (ειδικά στα μωρά), σκασμένα χείλη, αλλά και σε φτέρνες που έχουν ανοίξει. Επίσης είναι ιδανική για τον έρπη.

κεριΌσοι ταλαιπωρούνται από ξηροδερμία επίσης θα δουν αποτέλεσμα. Αλλά και  για τις μανούλες με σκασμένες θηλές που δεν χρειάζεται να την αφαιρέσουν πριν το θηλασμό. Το κερί της μέλισσας έχει μαλακτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ενυδατικό. Έτσι βοηθάει το δέρμα να έχει μία απαλή και ελαστική δομή, χαρίζοντας του την απαραίτητη υγρασία. Περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες και παρουσιάζει θεραπευτική δράση. Η κεραλοιφή λοιπόν, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις επιδερμίδες που παρουσιάζουν ακμή, εξανθήματα και σπυράκια.

Το κερί της μέλισσας επίσης, είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει. Είναι επομένως πολύ επουλωτικό και βοηθάει στην αντιμετώπιση των πληγών του δέρματος, των εκζεμάτων και σε κάθε είδους δερματοπάθεια. Σε συνδυασμό και με το ελαιόλαδο που εμπεριέχεται στην κεραλοιφή , δημιουργούνται προϊόντα για το δέρμα τα  οποία είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και τρέφουν το δέρμα μας, ενισχύουν την ελαστικότητα του και αναπληρώνουν τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.

Οδηγίες για την παρασκευή κηραλοιφής

Φώτο: proionta-tis-fisis.com