Ανακαλύπτοντας τα Οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής

αλεξ διατρ

Αλεξάνδρα Κακογιάννη

Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή για τα οφέλη της. Συνήθως περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ελαιόλαδο, ψάρι, και μικρές ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών. Η μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μέσω της χαμηλής περιεκτικότητας σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Το ελαιόλαδο, που είναι ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, μπορεί να βοηθήσει στη μειώσει κατανάλωσης άλλων λιπαρών τροφίμων ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του αισθήματος κορεσμού και να προωθήσουν την απώλεια βάρους.

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα μας μέσω των υγιεινών τροφών που περιλαμβάνει, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες όπως Α, C και Ε που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της επιδερμίδας, να μειώσουν φλεγμονές και να την προστατεύσουν από παράγοντες που προκαλούν γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, η πρόληψη υγρασίας από φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση της.

Είναι πάντα δυνατόν να κάνουμε ένα βήμα προς μια πιο υγιεινή ζωή. Η μεσογειακή διατροφή δεν είναι μόνο μια επιλογή διατροφής, αλλά ένας τρόπος ζωής. Ωστόσο, όπως με κάθε διατροφική προσέγγιση, η μέτρια κατανάλωση και η ισορροπία είναι λέξεις κλειδιά.

Φωτο: medNutrition.gr