Καρυδόπιτα

 Υλικά

1 ποτήρι καρύδι χοντροκομμένο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σιμιγδάλι

1 φακελάκι baking powder

1 κουταλιά κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

8 αυγά

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μίγμα αυτό σε ένα μικρό ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο και αλευρώσει.  Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν ψηθεί το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με τριμμένο καρύδι ή την καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

Μαρία Δαγκλή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης