Εσύ ακόμα να γυμναστείς;

    γράφουν οι  μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Καλλιόπη Αρβανιτίδου και Φωτεινή Θεοδούλου 

gymnasitiki       Η γυμναστική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας και γενικότερα διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Σκοπός του αθλητισμού είναι να περνάμε ποιοτικά τον ελεύθερό μας χρόνο μακριά από το διαδίκτυο. Επιπλέον ο άνθρωπος μέσα από τον αθλητισμό και ειδικότερα από τα ομαδικά αθλήματα έρχεται σε επαφή με καινούριους ανθρώπους δημιουργώντας νέες φιλίες και διευρύνει τους ορίζοντές του.

      Πρώτα από όλα η άσκηση μπορεί να μας προστατέψει από πολλές ασθένειες. Μία από αυτές είναι η ανακούφιση από τον πόνο της μέσης. Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις που δυναμώνουν τους μυς της σπονδυλικής στήλης και της κοιλιάς, βελτιώνει την σωματική διάπλαση και μπορούν να προλάβουν τον πόνο της μέσης. Ένα άλλο όφελος της γυμναστικής είναι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Η συχνή άσκηση, σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή μας βοηθάει να παραμείνουμε στα κατάλληλα κιλά. Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες. Επίσης η άσκηση βοηθάει στην μείωση του καρκίνου καθώς έρευνες έδειξαν ότι η κακή φυσική κατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου. Ο αθλητισμός μας διατηρεί νεότερους και καλυτερεύει την λειτουργία των αρθρώσεών μας. Επίσης δυναμώνει τα οστά, αφού μία συχνή απλή άσκηση δυναμώνει τα οστά μας με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες σπασιμάτων σε διάφορα σημεία του σώματος. Τέλος συμβάλλει στο να έχουμε καλύτερο ύπνο. Η άσκηση βοηθάει στον βαθύ ύπνο, εφόσον αφήσουμε τουλάχιστον μία ώρα μεταξύ της άσκησης.

      Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι η άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη όπως, βελτιώνει την διάθεσή μας. Ένα θετικό είναι η αύξηση της αυτοπεποίθησής μας και η μείωση του στρες. Ο αθλητισμός είναι πολύ χρήσιμος στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, η συχνή άσκηση μπορεί να ανεβάσει το ηθικό μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι και ελεύθεροι. Η γυμναστική βελτιώνει την μνήμη και αυξάνει την ενέργεια και την όρεξή μας. Επομένως η άσκηση βοηθάει στην καλύτερη εικόνα του σώματός μας, στην ρύθμιση της υγείας μας και της σωματική μας ανάπτυξης και στην απόκτηση μεγαλύτερων επιδόσεων αυτοελέγχου και αυτοάμυνας.

     Όπως παρατηρήσαμε παραπάνω η άσκηση μας προσφέρει πολλά όσο για την υγεία μας και την ψυχολογία μας, τόσο και για την σωματική μας εμφάνιση καθημερινά. Επίσης κάνει την ζωή να φαίνεται όλο και πιο συναρπαστική και ενθουσιώδη. Τέλος, μας προσφέρει γενικότερα καλύτερη ποιότητα ζωής!

One comment on “Εσύ ακόμα να γυμναστείς;

  1. Ο/Η Αναστασία λέει:

    Μακάρι να βρίσκουμε χρόνο να γυμναζομαστε

Σχολιάστε

Top