H Πορεία της ΑΕΚ στην Football League 2

των Δημήτρη Αναδολου και Κώστα Γιαννουλάτου

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε την προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία (Σούπερ Λιγκ) του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το «χτίσιμο» της ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει και στη Football League, με σκοπό την επιστροφή της στα μεγάλα «σαλόνια» από τη σεζόν 2015-16 έχει ήδη ξεκινήσει η Ένωση και μάλιστα ο μεταγραφικός σχεδιασμός «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχουν κλείσει τουλάχιστον 5-6 παίκτες για το καλοκαίρι, ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση και της οπισθοφυλακής, με τους Μόρρα και Γούτα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

 Μετά την απόκτηση (για το καλοκαίρι) του Κολοβέτσιου παρουσιάζεται ως τελειωμένη η συμφωνία μεταξύ του Γιάννη Ανέστη και της Ένωσης. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου αποτελούσε μεταγραφικό στόχο των Κιτρινόμαυρων που γνωρίζουν πως δεν μπορούν επ ουδενί να βασιστούν σε κάποιον εκ των Καραγκιολίδη και Βούρα. Για τον λόγο αυτό επισπεύτηκαν οι διαδικασίες και στην Ενωση αποφάσισαν να… τρέξουν και να τελειώσουν το θέμα της απόκτησης του 22χρονου Ελληνα γκολκίπερ που πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, είναι σε εξαιρετική ηλικία ενώ η σούπερ εικόνα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ απλά επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να γίνει όσο πιο άμεσα το deal.

Ψάχνοντας, όμως, το θέμα του Γιάννη Ανέστη και του deal που πέτυχε ο ίδιος με την ΑΕΚ προέκυψαν και νέα δεδομένα για παίκτες από την ομάδα της Νέας Σμύρνης! Για τους Αραβίδη και Λαμπρόπουλο είχατε διαβάσει σχετικά για το ενδιαφέρον της Ενωσης και την απόφαση να κινηθούν για την απόκτησή τους. Μάλιστα για τον επιθετικό και αρχηγό του Πανιωνίου είχαν γράψει σχετικά άπαντες. Οι πληροφορίες που φέρονται να επιβεβαιώνονται από την Νέα Σμύρνη αναφέρουν πως υπάρχει συμφωνία με τους συγκεκριμένους παίκτες για έναρξη συνεργασίας το καλοκαίρι που έρχεται, ενώ πρόσθεταν (και) την περίπτωση του Κούρντι.

Ανέστης και Αραβίδης μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι κι έτσι το μοναδικό που χρειαζόταν η Ένωση ήταν να συμφωνήσει με τους δύο ποδοσφαιριστές, ενώ αντίθετα, Λαμπρόπουλος και Κούρντι δεσμεύονται με συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους» μέχρι το 2016, αλλά η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο ανοίγει τον δρόμο ώστε να ανοίξει η πόρτα της εξόδου από την Πλατεία το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Η άποψη που υπάρχει άλλωστε στον Δικέφαλο για τον στόπερ της Βερόνα είναι εξαιρετική, αφού λόγω και της μεγάλης εμπειρίας του μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας αφενός κι επιπλέον θα είναι σημαντικός και στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο παίκτης φαίνεται πως επιθυμεί μία συγκεκριμένη πρόταση που θα τον… διευκολύνει να πει το «ναι» στον επαναπατρισμό, ώστε να κλείσει και την καριέρα του με τη φανέλα της πρώην ομάδας του.

Σε ό,τι αφορά τον Γούτα βρίσκεται στα υπόψιν της ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι και θεωρείται πως έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει βασικός στην ομάδα της επόμενης σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» βέβαια ήθελαν να δουν και την εξέλιξη του 20χρονου στόπερ, ενώ στα συν είναι και οι καλές σχέσεις που υπάρχουν με την Ξάνθη. Πάντα ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί «πακέτο» με τον Τριάδη, ο οποίος επίσης αρέσει στην Ένωση.

Οι ομάδες που θα συναντήσει  η ΑΕΚ  στο δρόμο της είναι οι παρακάτω (με βαθμολογία):

ΑΕΚ                                                               32

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ                                             22

ΗΡΟΔΟΤΟΣ                                                22

ΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                                          20

ΑΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ                    20

ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ                                         20

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ                                    19

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ                              16

ΑΙΓΑΛΕΩ                                                   15

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                   14

ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΣΩΝΑΣ                               12

ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ                                          11

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ                                      11

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                 09

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ                             08

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ

Επίσης καλό είναι να πούμε δύο λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον άνθρωπο που έβγαλε την ΑΕΚ από την δύσκολη κατάσταση που προήλθε μετά τον υποβιβασμό. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ, ξεκίνησε το 1992 όταν έγινε ιδιοκτήτης και πρόεδρος του συλλόγου. Αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο της ομάδας το 1993 και επέστρεψε το 1994 για να αποχωρήσει και ως ιδιοκτήτης το 1995. Την σεζόν 1998-99, επέστρεψε ως πρόεδρος του συλλόγου, με την εταιρεία ENIC να είναι η ιδιοκτήτριά του. Το καλοκαίρι του 2013, επέστρεψε στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, εκ νέου ως ιδιοκτήτης. Αποφάσισε να  χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ που θα ονομάζεται <<ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ>> προς τιμήν του ναού στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

One comment on “H Πορεία της ΑΕΚ στην Football League 2

Σχολιάστε

Top