Εντυπώσεις από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας «ΤΙΤΑΝ»

γράφουν οι μαθήτριες  της Β” Γυμνασίου Ευαγγελία Τζουβάρα και Μαρία Παπαδήμα

  Η βιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» είναι  μία από τις οικονομικές μονάδες, πάνω στην οποία έχει βασιστεί μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης στην ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι σήμερα παράγονται μέσα στα εργοστάσια αυτής της εταιρείας σχεδόν όλα τα βιομηχανικά είδη,  πρώτες ύλες και διάφορα άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Ο «ΤΙΤΑΝ» δραστηριοποιείται στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ήταν η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, για την οποία είχε αναλάβει τον αποκλειστικό εφοδιασμό τσιμέντων ειδικών προδιαγραφών.

 Το εξωτερικό έχει συμμετάσχει σε ένα άλλο σημαντικό έργο, το «Clean Energy Center», στη Φλόριντα, στο οποίο παρείχε 53.000 τόνους αδρανών υλικών. Σκοπός της κατασκευής του κέντρου ήταν η κάλυψη ενεργειακών αναγκών της πολιτείας. Ο όμιλος έχει 10 εργοστάσια παράγωγης τσιμέντου σε 10 χώρες και παρουσία σε περισσότερες από 15. Οι εργαζόμενοι  υπολογίζονται στους 5.500 συνολικά σε όλον  τον κόσμο. Στην Ελλάδα εργάζονται 1.142, 300 από τους οποίους δουλεύουν στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης που επισκεφτήκαμε πρόσφατα σε εκπαιδευτική εκδρομή με το σχολείο.

Συζητώντας με μερικούς εργαζόμενους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες εργασίας, μας είπαν τα παρακάτω: » Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, γιατί η εταιρεία νοιάζεται  για τους ανθρώπους της. Προτεραιότητα της είναι να διαμορφώνει ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας, όπου όλοι μας λειτουργούμε σαν μια μονάδα με μοναδικό στόχο την επιτυχία! Έχουμε όλοι ίσες  ευκαιρίες και η δουλειά μας  αναγνωρίζεται και αμείβεται αναλόγως».

Κατά την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής, εντυπωσιαστήκαμε από τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται, τα υλικά που επιλέγονται προσεκτικά μετά από πολλές έρευνες, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος. Επικρατούσαν απόλυτη τάξη και καθαριότητα σε όλους τους χώρους, ενώ φιλοξενία οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι μας συμπεριφέρθηκαν φιλόξενα και με χαμόγελα! Μοναδική εκπαιδευτική και διασκεδαστική εμπειρία ήταν και το πείραμα ρομποτικής που συμμετείχαμε!

 Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα προτείναμε  σε φίλους μας, εάν τους δοθεί η ευκαιρία, να  επισκεφθούν  το εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ», κερδίζοντας γνώσεις για τη σύγχρονη τεχνολογία, μαθαίνοντας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και, ταυτόχρονα, διασκεδάζοντας.

Σχολιάστε

Top