Τρόποι διασκέδασης του σημερινού εφήβου

Γράφουν οι μαθήτριες της Β τάξης, Τσαλουχίδου Βικτώρια, Χατζηδημητρίου Τατιανή, Κεφάλα Κωνσταντίνα και  Φαντάκη Φωτεινή

ομά-α-εφήβων-που-προσέχουν-τον-κινηματογράφο-μαζί-στο-σπίτι-έφηβοι-που-96391206

   Οι έφηβοι στις μέρες μας έχουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους διασκέδασης σε σχέση με τις παλιότερες δεκαετίες. Συνήθως, συχνάζουν σε καφετέριες ή στα Internet cafe, για το απόγευμα τους, και σε club ή κέντρα διασκέδασης, για τις βραδινές εξόδους τους. Για να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους, πολλοί επιλέγουν να πάνε στον κινηματογράφο ή στα θέατρα. Το καλοκαίρι, πολλοί από αυτούς συχνάζουν  και στα bar.

   Η διασκέδαση στις μέρες μας, όπως και παλιότερα, έχει πολλά θετικά αλλά και αρνητικά. Τα πλεονεκτήματά της είναι πως μας απαλλάσσει από το άγχος, το στρες και γενικότερα την βαρετή μας καθημερινότητα. Επίσης, μας βοηθάει στη δημιουργία νέων γνωριμιών, άρα γινόμαστε πιο κοινωνικοί. Τέλος, με την «ανεβαστική» μουσική χαλαρώνουμε, πράγμα που χρειάζεται κι  αυτό πού και πού. Τα μειονεκτήματα της διασκέδασης είναι πως στις μέρες τα club, οι καφετέριες και γενικά τα κέντρα διασκέδασης είναι πολύ ακριβά και δεν συμβαδίζουν με τα οικονομικά προβλήματα που πολλοί έχουν. Μέσα στα αρνητικά, εντάσσονται και οι κίνδυνοι της διασκέδασης, καθώς  στις μέρες μας οι τρόποι διασκέδασης των εφήβων κρύβουν πολλούς κινδύνους. Ένας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους είναι ποτά που μπορεί να περιέχουν υπνωτικά χάπια, στάχτη ή διάφορα άλλα χημικά τα οποία παρασέρνουν τους νέους σε επικίνδυνες καταστάσεις. Μερικές, ακόμη, από τις επικίνδυνες καταστάσεις, είναι η πιθανότητα διάφορων αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, βιασμών (ένα θέμα το οποίο έχει γινεί καθημερινότητα στις ειδήσεις), ακόμη και έλκος στομάχου, το οποίο σε ακραίες καταστάσεις οδηγεί και σε θάνατο. Επίσης, πολλά μαγαζιά είναι απόμερα, είτε σε ταράτσες, είτε σε αποθήκες, όπου σε περίπτωση κινδύνου, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος διαφυγής. Τέλος, υπάρχει η περίπτωση κλοπής προσωπικών αντικειμένων.

   Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί τρόποι διασκέδασης, οι σημερινοί έφηβοι επιλέγουν αυτούς, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων διασκεδάζει με αυτόν τον τρόπο και έτσι ακολουθούν όλοι αυτόν τον δρόμο. Πολλοί έφηβοι, ωστόσο,  έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν καταλήξει στα δικαστήρια (κατηγορία βιασμού) με αυτή τη διασκέδαση.

Σχολιάστε

Top