Τα τρουφάκια της μαμάς

                                                                                                                                                 της  Αναστασίας Αντωνοπούλου

Γεια σας! Γράφοντας πρώτη φορά για το διαδικτυακό περιοδικό του σχολείου μου, ήθελα να αναφερθώ σε μια υπέροχη  λιχουδιά που δημιούργησε η μητέρα μου στη γιορτή μου. Μου έκανε λοιπόν τρουφάκια, τόσο νόστιμα, που όλοι ζητούσαν την συνταγή! Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ τη συνταγή και την εκτέλεσή της μαζί σας, μέρες που “ρχονται!

 

Υλικά:

250 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

1 ποτήρι του νερού καρύδια

2 πακέτα πτι-μπερ τριμμένα

2 κουβερτούρες λιωμένες σε μπεν-μαρί

200 γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο

1/2 κουταλιά της σούπας κακάο

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

1/2 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια λεκανίτσα, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από κουβερτούρα τριμμένη. Τα βάζουμε σε μικρά χαρτάκια και τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

                                                                   .. καλή σας επιτυχία και … νόστιμες γιορτές!

One comment on “Τα τρουφάκια της μαμάς

  1. Ο/Η Ματινα Βελουδη λέει:

    μμμμμμμμμμμμμ….τελεια κι ευκολα …θα τα κανω και θα σου πω από κοντα εντυπώσεις.Καλη χρονια!

Σχολιάστε

Top