Κινηματογράφος

της Κυριακής Στεφανίδου και Ευαγγελίας Τόζιου, μαθήτριες της Γ  τάξης

  Ο κινηματογράφος ήταν και συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και διαδεδομένους τρόπους ψυχαγωγίας  που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 20  αιώνα. Άρχισε προβάλλοντας βουβές , ασπρόμαυρες ταινίες και έχει φτάσει να δημιουργεί ταινίες με φαναταστικά εφέ και ήχο.To άτομο περνάει τον χρόνο του ποιοτικά και παίρνει μέσα από τις ταινίες πολλά μηνύματα και μαθήματα ζωής. Ακόμη, είναι τόσο δημοφιλής ως τρόπος ψυχαγωγίας, γιατί είναι οικονομικός , καθώς  η τιμή του  εισιτηρίου είναι πολύ προσιτή . Άλλος ένας λόγος που έχει τόση απήχηση είναι ότι μεταφέρει το άτομο σε έναν άλλον κόσμο μέσω της εικόνας 3D και του ρεαλιστικού ήχου.

   Οι ταινίες τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί και μετατραπεί σε κάτι αξιοθαύμαστο, καθώς τα εφέ έχουν γίνει καταπληκτικά και η εικόνα ειδικά στις ταινίες animation έχει γίνει ρεαλιστική και εκθαμβωτική. Δικαίως ,λοιπόν, ο κινηματογράφος θεωρείται η έβδομη τέχνη.

   Παρόλο που έχουν εφευρεθεί πολλοί και διαφορετικοί τρόποι ψυχαγωγίας ο κινηματογράφος συνεχίζει και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους αναψυχής , καθώς καταφέρνει κάθε φορά με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο να ελκύει το κοινό και να του  χαρίζει λίγες στιγμές μακριά από τον μονότονο ρυθμό ζωής και την κουραστική ρουτίνα της καθημερινότητας.

Σχολιάστε

Top