Σοκολατένιος κορμός (μωσαϊκό)

της Αναστασίας Αντωνοπούλου, μαθήτρια της Γ τάξης

Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού αποφάσισα να σας γράψω για ένα δημοφιλές γλύκισμα που το κάνουν οι περισσότερες νοικοκυρές. Το συγκεκριμένο γλυκό έχει αρκετές παραλλαγές και σήμερα θα σας παρουσιάσω μια από αυτές.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουβερτούρα
  • 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια  και ανακατεύουμε συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.
  2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη  και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σπάμε τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, για να καλυφθούν ολα τα μπισκότα από το μείγμα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
  5. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνουμε το μείγμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα και δημιουργούμε έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια – αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).
  6. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα στα άκρα για να μη χυθεί το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε σε πιατέλα τα κομμάτια.

Σχολιάστε

Top