ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ (σχ. έτος 2022-2023)

2023 – Το 38ο ΓΕΛ Αθήνας συμμετέχει στην “Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων” υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του 38ου Γενικού Λυκείου Αθήνας είχαν τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούν τον βραβευμένο συγγραφέα Νίκο Χρύσο και να συνομιλήσουν μαζί του για τη λογοτεχνία και τη φιλαναγνωσία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην  “παιγνιώδη γραφή” , με αφορμή  τα έργα των Raymond Queneau, Italo Calvino και Miguel de Cervantes.

Επίσης, ο συγγραφέας και ο συντονιστής της εκδήλωσης, Νίκος Ταγκούλης, διάβασαν αποσπάσματα από το έργο του πρώτου και του Raymond Queneau.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της “Ημέρας Ευρωπαίων Συγγραφέων” (Day of European Authors), κατά την οποία συγγραφείς από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέπτονται σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. Από την Ελλάδα συμμετείχαν τέσσερα σχολεία, όλα από την Αθήνα, μεταξύ αυτών και το 38ο ΓΕΛ.

Η “Ημέρα Ευρωπαίων Συγγραφέων” είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου (Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας) Μαρίγια Γκαμπριέλ και η οργάνωση και ο συντονισμός ανήκει στην Ένωση Ευρωπαίων Εκδοτών και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συγγραφέων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

https://culture.ec.europa.eu/cultural-and-creative-sectors/books-and-publishing/day-of-european-authors/tour-of-european-authors?fbclid=IwAR3BJgO61k-t4jgt_QalL_XDONX_VKQNDSlcIYtO7cB7v860AibagfUHlLo#GR

eur_authors_03-1020x400

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης